Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Κηπουρός έψαχνε αγοραστή για μνημείο, έναντι αμύθητου ποσού! (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κηπουρός έψαχνε αγοραστή για μνημείο, έναντι αμύθητου ποσού! (pics)

Του Πέτρου Καρσιώτη Κηπουρός, έψαχνε αγοραστή να του πουλήσει ένα κινητό μνημείο της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς! Ένα γυναικείο ειδώλιο της πρωτοκυκλαδικής περιόδου, που χρονολογείται στο 2.800-2.300 π. Χ, αποτελούμενο από τρία συνανήκοντα μέλη, συνολικού μήκους ογδόντα εκατοστών, ανυπολόγιστης αρχαιολογικής αξίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που σχημάτισαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και […]

09052017arxaia3900

Του Πέτρου Καρσιώτη

Κηπουρός, έψαχνε αγοραστή να του πουλήσει ένα κινητό μνημείο της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς!

Ένα γυναικείο ειδώλιο της πρωτοκυκλαδικής περιόδου, που χρονολογείται στο 2.800-2.300 π. Χ, αποτελούμενο από τρία συνανήκοντα μέλη, συνολικού μήκους ογδόντα εκατοστών, ανυπολόγιστης αρχαιολογικής αξίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που σχημάτισαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων, ο 46χρονος σκόπευε να πουλήσει τον θησαυρό ένα εκατομμύριο ευρώ!

Σε βάρος του, όμως,  σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για παράβαση των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

09052017arxaia1

Έξι μήνες ερευνούσε την υπόθεση η Ασφάλεια-  Μπλόκαραν τις Μαρίνες της Νότιας Αττικής

Προηγήθηκαν έξι μήνες ερευνών από την Αστυνομία  για την ταυτοποίηση άγνωστου άνδρα που, όπως έλεγε η αρχική τους πληροφορία, κατέχει ένα εξαιρετικά σπάνιο αρχαίο κυκλαδικό ειδώλιο και μία αρχαία επιγραφή, τα οποία προσπαθεί να πωλήσει έναντι του χρηματικού ποσού του 1.000.000 ευρώ.

Κατάφεραν να πληροφορηθούν ότι θα  μετέφερε το ειδώλιο σε κάποια από τις Μαρίνες. Ομάδες αστυνομικών ανέλαβαν την επιτήρηση σε τέσσερα σημεία ελλιμενισμού σαφών από τον Άλιμο μέχρι το… Λαύριο.

09052017arxaia2

Στη Μαρίνα του Αλίμου, εντόπισαν κάποιο άτομο που περίμενε, τον θεώρησαν ύποπτο και στην έρευνα βρήκαν τους θησαυρούς.

Τι αποφάνθηκε η αρχαιολόγος του υπουργείο Πολιτισμού

Επιδείχθηκαν σε αρμόδια αρχαιολόγο του Τμήματος Τεκμηρίωσης  του Υπουργείου Πολιτισμού,  η οποία αποφάνθηκε ότι πρόκειται για:

  • γυναικείο ειδώλιο πρωτοκυκλαδικής περιόδου, που χρονολογείται στο 2.800-2.300 π.Χ, αποτελούμενο από τρία συνανήκοντα μέλη, συνολικού μήκους -80- εκατοστών, μεγάλης αρχαιολογικής αξίας και
  • επιγραφή σε χάλκινο έλασμα, μέγιστου μήκους -30- εκατοστών και μέγιστου ύψους -13- εκατοστών

 09052017arxaia3

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις