Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες τρίβουν τα χέρια τους!
PLUS

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες τρίβουν τα χέρια τους!

Να λοιπόν που τουριστικά θα πάμε καλά! Κατά τους ειδικούς, «οι τουρίστες φοβισμένοι από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, την Κωνσταντινούπολη και τις Βρυξέλλες δεν κλείνουν πακέτα διακοπών, παρά μόνο για Ελλάδα!». Η Ελλάδα είναι η χώρα που συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση των τελευταίων χρόνων. Η Ελλάδα επωφελείται από την ασταθή […]

353_as_oikonomia_23

Να λοιπόν που τουριστικά θα πάμε καλά! Κατά τους ειδικούς, «οι τουρίστες φοβισμένοι από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, την Κωνσταντινούπολη και τις Βρυξέλλες δεν κλείνουν πακέτα διακοπών, παρά μόνο για Ελλάδα!». Η Ελλάδα είναι η χώρα που συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση των τελευταίων χρόνων. Η Ελλάδα επωφελείται από την ασταθή πολιτική κατάσταση στην Τουρκία. «Προς το παρόν οι τουρίστες είναι πολύ επιφυλακτικοί με την Τουρκία και οι κρατήσεις είναι λιγότερες το 2017 σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο», ανέφερε υπεύθυνος από την εταιρεία DER Touristik. Οι εταιρείες TS, Jahn Reisen, Dertour, Meier’s Weltreisen και ADAC δηλώνουν ικανοποιημένες από τις κρατήσεις. «Οι κρατήσεις για όλους τους προορισμούς παρουσιάζουν μονοψήφια αύξηση», δηλώνει ο Ρενέ Χέρτζοκ, επικεφαλής της εταιρείας DER Touristik για την κεντρική Ευρώπη.

Κατά το Ινστιτούτο Καταναλωτών GfK, μέχρι τέλος Μαρτίου οι κρατήσεις παρουσίαζαν αύξηση της τάξης του 5%. Επίσης μέχρι το τέλος Μαρτίου είχαν γίνει κρατήσεις που αντιστοιχούσαν στο 64% του περασμένου χρόνου. Ανοιχτές όμως παραμένουν ακόμη οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, οι οποίες κατά κύριο λόγο γίνονται τον Ιούλιο. Πρώτη στις προτιμήσεις των Γερμανών είναι η Ισπανία. Αύξηση παρουσιάζουν και οι τουριστικοί προορισμοί εντός Γερμανίας, ενώ η Αίγυπτος ξεκινά να γνωρίζει μια νέα περίοδο αναγέννησης. Το 2016 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για τη χώρα και μόνο 654.000 Γερμανοί την επισκέφθηκαν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις