Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Σόντερ σε Τσακαλώτο: “Πράξεις και όχι δεσμεύσεις. Είμαι ανήσυχος ως προς την σοβαρότητα των Ελλήνων”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Σόντερ σε Τσακαλώτο: “Πράξεις και όχι δεσμεύσεις. Είμαι ανήσυχος ως προς την σοβαρότητα των Ελλήνων”

Πολύ σκληρός εμφανίστηκε ο Βαυαρός υπουργός Οικονομικών στην συνάντηση του με τον Έλληνα ομόλογο του το πρωί της Δευτέρας. Ο Μάρκους Σόντερ στην συζήτηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που διήρκησε περισσότερο από μία ώρα, κάλεσε την Ελλάδα να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα και να μην μένει μόνο σε δεσμεύσεις. Ο κ..Σόντερ έκανε δηλώσεις μόνο σε Γερμανούς […]

sonter

Πολύ σκληρός εμφανίστηκε ο Βαυαρός υπουργός Οικονομικών στην συνάντηση του με τον Έλληνα ομόλογο του το πρωί της Δευτέρας.

Ο Μάρκους Σόντερ στην συζήτηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που διήρκησε περισσότερο από μία ώρα, κάλεσε την Ελλάδα να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα και να μην μένει μόνο σε δεσμεύσεις.
Ο κ..Σόντερ έκανε δηλώσεις μόνο σε Γερμανούς δημοσιογράφους, καθώς το ελληνικό ΥΠΟΙΚ είχε ενημερώσει την Κυριακή με δελτίο τύπου πως δεν θα υπάρξουν δηλώσεις.

Στους Γερμανούς δημοσιογράφους, ο Βαυαρός υπουργός είπε πως είχε μια «αξιοπρεπή συνομιλία» με τον Έλληνα ομόλογο του και, όπως μεταδίδουν, δήλωσε μετά την συνάντηση τα εξής:

«Έχω την εντύπωση ότι η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει προσπάθειες να φέρει σε πέρας ό, τι είναι απαραίτητο, αλλά η πραγματική πρόκληση είναι η υλοποίηση. Πρέπει να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις. Η δέσμευση δεν είναι αρκετή».

Απέκλεισε την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κουρέματος του ελληνικού χρέους. «Αυτό θα καταλήξει να είναι κακό για την ίδια την Ελλάδα, γιατί τότε οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες θα υποχωρήσουν».

«Το Grexit δεν είναι ζήτημα πια. Μια πρόσθετη διαίρεση της Ευρώπης δεν θα ήταν σωστή αυτή τη στιγμή».

Πριν από τη συνάντηση με τον κ. Τσακαλώτο, σε δηλώσεις του επίσης στο Γερμανικό DPA, είχε αναφέρει ότι «είναι μια ευαίσθητη επίσκεψη και μια δύσκολη αποστολή. Είμαι ιδιαιτέρως ανήσυχος για το κατά πόσο οι Έλληνες είναι πραγματικά σοβαροί στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Για αυτό βρισκόμαστε στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την εκταμίευση της επόμενης δόσης».

Από ελληνικής πλευράς κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών υπογράμμιζαν πως στη συνάντηση Σόντερ- Τσακαλώτου, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών του τόνισε ότι «μετά την πρόσφατη συμφωνία με τους θεσμούς πρέπει να αρχίσει και να ολοκληρωθεί η συζήτηση για την ρύθμιση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, όπως κατ επανάληψιν έχει ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση».

Ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΟΙΚ μετά την συνάντηση

«Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δέχθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του τον υπουργό Οικονομικών της Βαυαρίας Dr.  Markus Söder. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον ομόλογό του  για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, αλλά και για  τα βήματα που έπονται για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας. Ο Dr Söder με την σειρά του επεσήμανε ότι η γερμανική πλευρά αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει επιτύχει η ελληνική κυβέρνηση.

 Αναφορικά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ο κ. Τσακαλώτος ανάπτυξε την θέση της ελληνικής πλευράς, υπογραμμίζοντας ότι η εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης, στη δεδομένη στιγμή,  θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία ασφαλούς οικονομικού περιβάλλοντος, πράγμα απαραίτητο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας». 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις