Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Κόλαση στο Πανθεσσαλικό: Κινδύνεψαν οι ζωές φιλάθλων- Εικόνες ντροπής
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κόλαση στο Πανθεσσαλικό: Κινδύνεψαν οι ζωές φιλάθλων- Εικόνες ντροπής

Του Πέτρου Καρσιώτη Εικόνες τριτοκοσμικής χώρας, που θέτουν ανά πάσα στιγμή σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και προκαλούν τρόμο σε οικογενειάρχες που πήγαν να παρακολουθήσουν με τα παιδιά τους τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, διαδραματίζονται ώρες πριν από την έναρξη του ματς μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Εκτός ελέγχου καθώς ο αστυνομικός σχεδιασμός σε ένα ούτως η […]

ksilo_kypello10

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εικόνες τριτοκοσμικής χώρας, που θέτουν ανά πάσα στιγμή σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και προκαλούν τρόμο σε οικογενειάρχες που πήγαν να παρακολουθήσουν με τα παιδιά τους τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, διαδραματίζονται ώρες πριν από την έναρξη του ματς μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Εκτός ελέγχου καθώς ο αστυνομικός σχεδιασμός σε ένα ούτως η άλλως προβληματικό ως προς τους όρους ασφαλείας γήπεδο, οι χούλιγκανς των δύο ομάδων, αφού κατανάλωσαν τσίπουρα και άλλα ποτά στην παραλία του Βόλου, άρχισαν τα έκτροπα.

ksilo_kypello18

Εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του αστυνομικού σχεδιασμού να μην παρθούν μέτρα με έντονη αστυνομική παρουσία στην αερογέφυρα έξω από το στάδιο και από εκεί ξεκίνησαν οι σφοδρές συγκρούσεις τόσο των οπαδών των δύο ομάδων μεταξύ τους όσο και κατά της Αστυνομίας!

ksilo_kypello16 ksilo_kypello11 ksilo_kypello8

Απλοί φίλαθλοι με τα παιδιά τους βρέθηκαν στην κόλαση του σταδίου

Άνθρωποι που βρέθηκαν στην κόλαση του σταδίου έβλεπαν ανεξέλεγκτα άτομα στην κορυφή της εξέδρας να σουλατσάρουν δεξιά αριστερά, να έρχονται σε επαφή με αντιπάλους τους και να κινδυνεύουν να συμπαρασύρουν στην πτώση από μεγάλο ύψος και αμέτοχους στα επεισόδια.

Όλα αυτά, μέσα σε ένα αποπνικτικό περιβάλλον για χιλιάδες φιλάθλους που είχαν κανονικά το εισιτήριό τους και θέλησαν να βρεθούν με τα παιδιά τους σ αυτό που οι ιθύνοντες αποκαλούν «γιορτή του ποδοσφαίρου»!

Οι σκηνές εκτός κάθε λογικής άρχισαν να ξετυλίγονται τουλάχιστον τρεις ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.

ksilo_kypello7 ksilo_kypello5

Μάχες με πέτρες, κοντάρια και άλλα αντικείμενα μεταξύ οπαδών στην αφύλακτη γέφυρα

Οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ άρχισαν στην αφύλακτη αερογέφυρα να δίνουν σκληρές μάχες μεταξύ τους για πολύ ώρα χωρίς την παραμικρή επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Εδώ είναι και το οξύμωρο για τη στάση των επιτελών της Αστυνομίας καθώς έχει ανακοινωθεί ότι στην υλοποίηση των μέτρων ασφαλείας έχουν διατεθεί 23 Διμοιρίες των ΜΑΤ!

Μα ούτε μία όμως δεν πήρε εντολή να βρεθεί στην αερογέφυρα όπου οι οπαδοί έχοντας καταλάβει ουσιαστικά το χώρο, έδιναν τις μάχες τους, προκαλώντας τη ρίψη δακρυγόνων από μακριά.

ksilo_kypello11 ksilo_kypello4 ksilo_kypello3

Επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι πριν πέσει κάποιος από τη γέφυρα

Η επέμβαση κάποιων ψυχραιμότερων -υπό το φόβο να πέσει κάποιος και να σκοτωθεί(!)- εκτόνωσε την κατάσταση.

Το απίστευτο είναι όμως ότι μόλις σταμάτησαν να δέρνονται, αρκετοί από τους οπαδούς έδωσαν τα χέρια και αγκαλιάστηκαν πριν επιστρέψουν στις εξέδρες!

Και οπαδοί της ΑΕΚ συγκρούστηκαν με δυνάμεις

Στη συνέχεια ήταν η… σειρά οπαδών της ΑΕΚ να συγκρουστούν με την Αστυνομία.

Περίπου 200 έως 300 άτομα, επεδίωξαν να μπουν με ντου στο γήπεδο καθώς δεν είχαν εισιτήρια. Εκεί οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν και τους απομάκρυναν κάνοντας πάλι χρήση δακρυγόνων και ρίχνοντας βολές από όπλα κρότου-λάμψης.

ksilo_kypello19 ksilo_kypello26

Αποπνικτική η κατάσταση για φιλάθλους και τα παιδιά τους στις εξέδρες

Παρά το γεγονός ότι η εστία της έντασης υπήρξε σε ένα συγκεκριμένο σημείο εκτός του Σταδίου, η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική με πολλούς φιλάθλους μέσα στο γήπεδο να προσπαθούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους και τους εαυτούς τους.

ksilo_kypello24 ksilo_kypello21

Oπαδοί έκαναν ντου στα κουλουάρ κι έπαιζαν ξύλο εκεί!

Στη συνέχεια ξετυλίχθηκαν εικόνες παράνοιας με δύο οπαδούς της ΑΕΚ να μπαίνουν στο κουλουάρ (!) με αποτέλεσμα να εισβάλουν και 15  οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα πριν επέμβουν αστυνομικοί και τους εμποδίσουν να συνεχίσουν απομακρύνοντάς τους.

ksilo_kypello27

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις