Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Στα ίδια ο Τσίπρας: “Μνημόνιο μεν, αλλά ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα”!
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα ίδια ο Τσίπρας: “Μνημόνιο μεν, αλλά ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα”!

Επιμένει πως «δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ λιτότητας» ο Αλέξης Τσίπρας, παρά το γεγονός πως η φράση αυτή μόνο αντιδράσεις προκαλεί στον ελληνικό λαό, όσο θυμούνται πως έχει επαναληφθεί. Στην εισήγησή του κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το πρωί της Πέμπτης, το ξεκαθάρισε, αν και άφησε και ένα «παράθυρο» ανοιχτό για την πιθανότητα […]

ImageHandler

Επιμένει πως «δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ λιτότητας» ο Αλέξης Τσίπρας, παρά το γεγονός πως η φράση αυτή μόνο αντιδράσεις προκαλεί στον ελληνικό λαό, όσο θυμούνται πως έχει επαναληφθεί.

Στην εισήγησή του κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το πρωί της Πέμπτης, το ξεκαθάρισε, αν και άφησε και ένα «παράθυρο» ανοιχτό για την πιθανότητα που οι στόχοι δεν επιτευχθούν.

Παραδέχθηκε μάλιστα ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξε το οικονομικό επιτελείο με τους δανειστές τα ξημερώματα της Τρίτης «δεν παύει να είναι κομμάτι του πλαισίου από το οποίο αγωνιζόμαστε να απεμπλακούμε», είναι, δηλαδή, Μνημόνιο ή μέρος Μνημονίου».

Ωστόσο την ίδια ώρα υποστήριξε μιλώντας στους υπουργούς ότι η συμφωνία αυτή είναι «το εξιτήριο από την επιτροπεία και το τέλος της εποχής των μνημονίων».

Ο κ. Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική σε όσους υπουργούς είναι «άφαντοι» λέγοντας ότι «δεν υπάρχει πλέον για κανέναν ανάμεσα μας, το άλλοθι της διαπραγμάτευσης», αλλά και στον κ. Μητσοτάκη προσωπικά.

«Η συγκεκριμένη δέσμη αντίμετρων θα κατατεθεί ως ξεχωριστό άρθρο στη Βουλή. Θέλουμε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν έστω αυτό το ευνοϊκό, κομμάτι της συμφωνίας.

tsipras-ypoyrgiko-3

Περιμένουμε φυσικά να δούμε και την τελική στάση του κ. Μητσοτάκη ο οποίος σήμερα δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει, γιατί ισχυρίζεται πως αυτά τα θετικά μέτρα είναι απλά ψίχουλα. Με αυτή του στάση έχει βρεθεί όμως μπροστά σε ένα αδιέξοδο που δημιούργησε ο ίδιος.

Είτε θα αρνηθεί να ψηφίσει τα θετικά μέτρα και θα επαναλάβει το ίδιο λάθος που έκανε τον περασμένο Δεκέμβρη όταν καταψήφισε την παροχή της εφ άπαξ 13ης σύνταξης. Είτε θα τα ψηφίσει, αναγνωρίζοντας ότι αυτά τα μέτρα όχι απλά δεν αποτελούν ψίχουλα αλλά μια ουσιαστική στήριξη προς τους πολίτες αλλά και τις επιχειρήσεις», είπε χαρακτηριστικά για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÃÉÁ ÔÇÍ <> ÔÇÓ ÓÕÌÖÙÍÉÁÓ (ICONPRESS/×ÑÇÓÔÏÓ ÍÔÏÕÍÔÏÕÌÇÓ)

Ανέφερε δε, την εντολή που έλαβε το 2015 από τον ελληνικό και αφορά στη διασφάλιση της ομαλής και αμετάκλητης εξόδου της χώρας από την περίοδο των μνημονίων, ενώ τόνισε τα όσα έχει καταφέρει από τότε η κυβέρνηση:

«- να περιορίσουμε σχεδόν κατά 4% την ανεργία
– να έχουν δημιουργηθεί 170.000 νέες θέσεις εργασίας από τη μέρα που αναλάβαμε
– να καταγραφεί, για πρώτη φορά το Μάρτιο, ότι είναι σχεδόν ίσες οι νέες προσλήψεις μόνιμης εργασίας σε σχέση με τις εκ περιτροπής
– να έχει περιοριστεί η αδήλωτη εργασία στο 13% όταν βρισκόταν στα επίπεδα του 20% πριν το 2015».

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÃÉÁ ÔÇÍ <> ÔÇÓ ÓÕÌÖÙÍÉÁÓ (ICONPRESS/×ÑÇÓÔÏÓ ÍÔÏÕÍÔÏÕÌÇÓ)

Η εισήγηση του έκλεισε με μια προσωπική δέσμευση:

«Από την επόμενη εβδομάδα, θα επισκεφθώ κάθε Υπουργείο ξεχωριστά για να λάβω σαφή εικόνα περί των πεπραγμένων αλλά και του σχεδιασμού. Είναι μια κίνηση απαραίτητη που νομίζω θα βοηθήσει στην καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία της κυβέρνησης. Τα χρονοδιαγράμματα των επισκέψεων είναι άλλωστε ήδη έτοιμα,  από τον Χ. Βερναρδάκη.

Θέλω να πω σε όλους καλή δύναμη και ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας αρκεί να δίνουμε καθημερινά κάθε ικμάδα των δυνάμεων μας ώστε να φανούμε αντάξιοι της ευθύνης που μας εμπιστεύτηκε ο πολύπαθος αλλά περήφανος λαός μας».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις