Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Καταδικάστηκε ο ανήλικος για τον φόνο του 6χρονου: Εξοργισμένοι οι συγγενείς (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταδικάστηκε ο ανήλικος για τον φόνο του 6χρονου: Εξοργισμένοι οι συγγενείς (vid)

Σε 18 χρόνια ποινικού σωφρονισμού καταδικάστηκε o 15χρονος που βίασε και σκότωσε τον 6χρονο κωφάλαλο Μεχμέτ Αλή στην Κομοτηνή, τον περασμένο Ιανουάριο. Η δίκη με κατηγορούμενο τον 15χρονο κωφάλαλο, διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα κεκλεισμένων των θυρών. Πρόκειται για την ανώτατη ποινή που δύναται από τον νόμο να επιβληθεί σε ανήλικο: 10 έτη για ανθρωποκτονία, 4 […]

komotinh_583_355_583

Σε 18 χρόνια ποινικού σωφρονισμού καταδικάστηκε o 15χρονος που βίασε και σκότωσε τον 6χρονο κωφάλαλο Μεχμέτ Αλή στην Κομοτηνή, τον περασμένο Ιανουάριο. Η δίκη με κατηγορούμενο τον 15χρονο κωφάλαλο, διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα κεκλεισμένων των θυρών.

Πρόκειται για την ανώτατη ποινή που δύναται από τον νόμο να επιβληθεί σε ανήλικο: 10 έτη για ανθρωποκτονία, 4 έτη για τον βιασμό και 4 έτη για την αποπλάνηση ανηλίκου, δηλαδή 18 έτη ποινικού σωφρονισμού, εκ των οποίων είναι εκτιτέα τα 10 έτη επειδή είναι ανήλικος. Ο 15χρονος θα παραμείνει έγκλειστος στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Κορίνθου.

Οι γονείς του άτυχου παιδιού εξέφρασαν την οργή τους για την ποινή, που όπως υποστηρίζουν είναι πολύ μικρή για ένα ειδεχθές έγκλημα σαν κι αυτό.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Μεχμέτ Αλή υποστήριξε ότι ο δράστης είναι ένας εγκληματίας που στερείται ηθικών ενδοιασμών και τόνισε πως δεν έδειξε να μετανιώνει γι’ αυτό που έκανε. Από την άλλη, ο δικηγόρος του 15χρονου μίλησε για τις τραγικές οικογενειακές συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγάλωσε ο δράστης.

«Κανείς δεν γεννιέται εγκληματίας», υποστήριξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις