Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Δεν αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Δεν αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Αναβάλλεται απ’ ότι όλα δείχνουν η αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, μετά το νέο εμπόδιο που βρέθηκε όταν οι πρώτες γραφειοκρατικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και υποτίθεται όλα έβαιναν καλώς. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκρεμεί και υπόλοιπο ποινής φυλάκισης έξι μηνών από την πρώτη καταδίκη του σχετικά με το ψευδές πόθεν έσχες του και πρέπει να γίνει συγχώνευση ποινών. […]

b69979b631098ed694919f6ea9fa53be

Αναβάλλεται απ’ ότι όλα δείχνουν η αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, μετά το νέο εμπόδιο που βρέθηκε όταν οι πρώτες γραφειοκρατικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και υποτίθεται όλα έβαιναν καλώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκρεμεί και υπόλοιπο ποινής φυλάκισης έξι μηνών από την πρώτη καταδίκη του σχετικά με το ψευδές πόθεν έσχες του και πρέπει να γίνει συγχώνευση ποινών.

Εν τέλει η αποφυλάκιση του, αφού δοθεί και η εγγύηση των 200.000 ευρώ που συγκεντρώθηκαν από δωρεές φίλων, θα γίνει μετά την Πρωτομαγιά.

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 20 ετών, επέστρεψε στο νοσοκομείο των φυλακών μετά το εξιτήριο που πήρε από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση bypass, αφού αρχικά, δήλωσε πως είναι αδύνατον να καταβληθεί το υπέρογκο ποσό.

Την Τετάρτη οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, αποφάσισαν ότι το ποσό της εγγύησης πρέπει να παραμείνει αμετάβλητο, δίνοντας τη δυνατότητα στον κ. Τσοχατζόπουλο να καταβάλει το χρηματικό ποσό, είτε σε μετρητά, είτε μέσω εγγυητικής επιστολής τράπεζας ή και υποθήκης ακινήτου του ιδίου ή τρίτου προσώπου.

Το μέλος του δικαστηρίου που μειοψήφησε τάχθηκε υπέρ της μείωσης του ποσού εγγύησης στα 100.000 ευρώ.

Τελικά όμως την Πέμπτη, έγινε γνωστό πως βρέθηκαν τα χρήματα και ο πρώην υπουργός θα αποφυλακιστεί, κάτι που κόλλησε ξανά.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις