Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Συμμορία Ρουμάνων έβαζε στο στόχαστρο ηλικιωμένες
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμμορία Ρουμάνων έβαζε στο στόχαστρο ηλικιωμένες

Του Πέτρου Καρσιώτη Ηλικιωμένες γυναίκες, που επέστρεφαν στο σπίτι τους είτε από τράπεζες είτε από άλλες δουλειές τους, έβαζε στο στόχαστρο τριμελής συμμορία Ρουμάνων ληστών, που εξαρθρώνεται από αστυνομικούς της Ασφάλειας Βορειοανατολικής  Αττικής. Στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα,  μετά από οργανωμένη επιχείρηση, συνελήφθη ο αρχηγός της σκληρής  συμμορίας. Πρόκειται για έναν 41χρονο Ρουμάνο, ενώ επιπλέον ταυτοποιήθηκαν […]

147714120766102857

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ηλικιωμένες γυναίκες, που επέστρεφαν στο σπίτι τους είτε από τράπεζες είτε από άλλες δουλειές τους, έβαζε στο στόχαστρο τριμελής συμμορία Ρουμάνων ληστών, που εξαρθρώνεται από αστυνομικούς της Ασφάλειας Βορειοανατολικής  Αττικής.

Στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα,  μετά από οργανωμένη επιχείρηση, συνελήφθη ο αρχηγός της σκληρής  συμμορίας. Πρόκειται για έναν 41χρονο Ρουμάνο, ενώ επιπλέον ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της σπείρας δύο  ομοεθνείς του, εκ των οποίων ένας 40χρονος,  ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης και ένας 22χρονος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες συνέστησαν την  εγκληματική ομάδα και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση , αλλά  πάντα με την παρουσία του αρχηγού, διέπρατταν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, στις περιοχές της Νέας Ιωνίας, των Πατησίων και του Ηρακλείου.

Πώς εντόπιζαν θύματα και σπίτια

Είχαν συγκεκριμένο τρόπο δράσης. Οι κακοποιοί  είτε εντόπιζαν τα θύματα έξω από τις οικίες τους κατά την επιστροφή τους σε αυτές και αιφνιδιαστικά τους επιτίθεντο, αφαιρώντας χρηματικά ποσά και τιμαλφή, είτε στοχοποιούσαν τις οικίες τους και εισέβαλαν  σε αυτές από ανασφάλιστα παράθυρα, αρπάζοντας  με τη χρήση βίας, χρήματα και άλλα αντικείμενα.

Περαιτέρω, χαρακτηριστικό της κακοποιού δράσης τους, ήταν η ιδιαίτερη σκληρότητα που επιδείκνυαν στα ανήμπορα θύματα τους, προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις τους.  Χτυπούσαν τις γυναίκες και τις εγκατέλειπαν αιμόφυρτες με άμεσο κίνδυνο της ζωής τους.

Ενώ η έρευνα συνεχίζεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία  εξιχνιάσθηκαν από το 2011, εννέα  περιπτώσεις ληστειών στη Νέα Ιωνία, στα Πατήσια και στο Ηράκλειο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις