Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Χίος: Καταδικάστηκαν δύο κάτοικοι για βία κατά των μεταναστών
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χίος: Καταδικάστηκαν δύο κάτοικοι για βία κατά των μεταναστών

  Μία είδηση από τη Χίο που προκάλεσε αίσθηση. Το Πρωτοδικείο Χίου καταδίκασε χθες δύο κατοίκους για βία κατά των μεταναστών, κάνοντας για πρώτη φορά χρήση της αντιρατσιστικής νομοθεσίας. Η καταδίκη αφορά περιστατικό της 20ης Απριλίου. Ο Τ.Κ. καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εφτά μηνών με τριετή αναστολή για απρόκλητη έργω εξύβριση και ο Μ.Μ. σε […]

 ImageHandler

Μία είδηση από τη Χίο που προκάλεσε αίσθηση.

Το Πρωτοδικείο Χίου καταδίκασε χθες δύο κατοίκους για βία κατά των μεταναστών, κάνοντας για πρώτη φορά χρήση της αντιρατσιστικής νομοθεσίας.

Η καταδίκη αφορά περιστατικό της 20ης Απριλίου.

Ο Τ.Κ. καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εφτά μηνών με τριετή αναστολή για απρόκλητη έργω εξύβριση και ο Μ.Μ. σε 12 μήνες φυλάκιση για την κατηγορία της δημόσιας υποκίνησης βίας με βάση τη φυλετική διάκριση, τρεις μήνες φυλάκιση για σωματικές βλάβες για κάθε παθόντα μετανάστη και σε καταβολή χρηματικής ποινής 5.000 ευρώ, ενώ αθώος κρίθηκε για το αδίκημα της αντιποίησης αρχής, για το οποίο κατηγορείτο.

Κατά την εξάωρη ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε πως δεν ευσταθεί ο απολογητικός ισχυρισμός των κατηγορουμένων, πως κυνήγησαν μετανάστες οι οποίοι προηγούμενα είχαν σπάσει αυτοκίνητα κατοίκων.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις