Αθήνα

°C

kairos icon

ΠΕΜΠΤΗ

28

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Πουλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού το αρχοντικό της ταινίας “Τζένη- Τζένη” (pics)
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πουλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού το αρχοντικό της ταινίας “Τζένη- Τζένη” (pics)

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα αρχοντικά των Σπετσών και όχι μόνο, ενώ το γεγονός πως εκεί μέσα φούντωσε ο «έρωτας» του Ανδρέα Μπάρκουλη και της Τζένης Καρέζη, κάνει τους νέους ιδιοκτήτες να λάμπουν από χαρά. Το διώροφο της κινηματογραφικής οικογένειας Κασσανδρή της ταινίας «Τζένη Τζένη», μεταφέρθηκε από την οικογένεια Οικονόμου πουλήθηκε αντί 3.500.000 […]

maxresdefault

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα αρχοντικά των Σπετσών και όχι μόνο, ενώ το γεγονός πως εκεί μέσα φούντωσε ο «έρωτας» του Ανδρέα Μπάρκουλη και της Τζένης Καρέζη, κάνει τους νέους ιδιοκτήτες να λάμπουν από χαρά.

Το διώροφο της κινηματογραφικής οικογένειας Κασσανδρή της ταινίας «Τζένη Τζένη», μεταφέρθηκε από την οικογένεια Οικονόμου πουλήθηκε αντί 3.500.000 ευρώ στον εφοπλιστή Νίκο Ευθυμίου, με την σύζυγο του Ελένη Σούλια να αναλαμβάνει τη συμφωνία.

cf84cebf-cf86cebbcf85cf84ceb6ceb1cc81cebdceb9

Οι μεσίτες του νησιού εκτιμούν πως το ποσό που δόθηκε είναι αστρονομικό, αν σκεφτεί κανείς πως η αντικειμενική αξία υπολογιζόταν στα 550.000 ευρώ, με τον φόρο μεταβίβασης στα 110.000 ευρώ.

22222

Το ακίνητο βρίσκεται στο κέντρο του νησιού και έχει εμβαδόν 600 τ.μ. Διαθέτει, μεταξύ άλλων, τεράστια βιβλιοθήκη, την οποία η Τζένη Καρέζη, ως Τζένη Σκούταρη στην ταινία, επισκεπτόταν καθημερινά, προκειμένου να διαβάζει ως φιλόλογος τους αγαπημένους της κλασικούς συγγραφείς. Επίσης, έχει πέντε μεγάλα υπνοδωμάτια. Ο εξωτερικός χώρος έχει πανέμορφα φυτά, ενώ κοιτάζει τον Αργοσαρωνικό.

t2e5tw54t_0

Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης

Ο Νίκος Ευθυμίου γεννήθηκε στον Πειραιά  και την δεκαετία του ’80 διατέλεσε για σύντομο χρονικό διάστημα πρόεδρος του Ολυμπιακού. Μεγάλωσε εργαζόμενος στο ναυτιλιακό πρακτορείο που δημιούργησε ο πατέρας του Δημήτρης, μόλις πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά την οικογενειακή στροφή στην πλοιοκτησία, το 1969, εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο εκπροσωπώντας την εταιρεία, στην οποία έμεινε δώδεκα χρόνια.

Σπούδασε ναυτιλιακά στο City College of London και άρχισε να δουλεύει στη ναυτιλιακή επιχείρηση που είχε ιδρύσει ο πατέρας του μαζί με τους Aγγελικούση και Kαλούδη μόλις στα 26 του χρόνια. Tρία χρόνια αργότερα, το 1973, ίδρυσε τη Liberty Maritime Agency Ltd με τον Mάρκο Φράγκου και έφτασε στη σημερινή Efthymiou D. Shipping S.A.

Αφότου επέστρεψε στην Ελλάδα, το 1981, πήρε τα ηνία της Efthymiou D. Shipping και προσχώρησε στο διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, υπηρετώντας τελικώς ως αντιπρόεδρος. Το 2003 εξελέγη πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και υπηρέτησε το μέγιστο διάστημα δύο θητειών, τρία χρόνια εκάστη. Επί προεδρίας Eυθυμίου ο ελληνικός εφοπλισμός έφερε στη χώρα μας (το 2007) το ποσό των 17 δισ. ευρώ – ποσό που αποτελεί το απόλυτο ρεκόρ όλων των εποχών.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις