Αθήνα

°C

Κυριακή

24

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Τα πάθη του Ιούδα στην… Αργολίδα
PLUS

Τα πάθη του Ιούδα στην… Αργολίδα

Ο Ιούδας, ως προδότης του Ιησού, στη λαϊκή παράδοση είναι γενικά ένα πρόσωπο μισητό, αλλά σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας το παρακάνουν. Για παράδειγμα, στην Αργολίδα, όπου αλλού τον καίνε και αλλού τον… πυροβολούν: Τολό: Το κάψιμο του Ιούδα στη θάλασσα Το ενδιαφέρον ντόπιων και τουριστών που παρακολούθησαν την εντυπωσιακή καύση μέσα στη θάλασσα συγκέντρωσε […]

4107936

Ο Ιούδας, ως προδότης του Ιησού, στη λαϊκή παράδοση είναι γενικά ένα πρόσωπο μισητό, αλλά σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας το παρακάνουν. Για παράδειγμα, στην Αργολίδα, όπου αλλού τον καίνε και αλλού τον… πυροβολούν:

Τολό: Το κάψιμο του Ιούδα στη θάλασσα

4107942

Το ενδιαφέρον ντόπιων και τουριστών που παρακολούθησαν την εντυπωσιακή καύση μέσα στη θάλασσα συγκέντρωσε η «παραδειγματική τιμωρία» του Ιούδα στο Τολό, όπου η τιμωρία του φιλάργυρου προδότη, αναβίωσε για δεύτερη χρονιά.

Ασίνη: Δίκη και εκτέλεση

4107921

Κάθε χρόνο στην Ασίνη ο Ιούδας δικάζεται καταδικάζεται και εκτελείται διά πυροβολισμού. Δεκάδες, νεαροί κυρίως, κάτοικοι του χωριού της Ασίνης του δήμου Ναυπλιέων συμμετέχουν κάθε χρόνο στην «εκτέλεση», πυροβολώντας με κυνηγετικά όπλα (καραμπίνες και δίκαννα), το ομοίωμα του Ιούδα, που από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα περιφέρουν στο χωριό, αλλά και στα γειτονικά χωριά, και μετά την ακολουθία της Αγάπης που τελεί ο ιερέας του χωριού, τον δικάζουν, τον καταδικάζουν και στη συνέχεια τον κρεμάνε σε ένα ικρίωμα και τον πυροβολούν μέχρι να διαλυθεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις