Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε ναρκωτικά και τα νόθευε! (pic)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε ναρκωτικά και τα νόθευε! (pic)

Tου Πέτρου Καρσιώτη Συμμορία Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών κατάφερνε για καιρό να περνά στο ελληνικό έδαφος μέσω του συνοριακού φυλακίου της Φλώρινας, μεγάλες ποσότητες όλων των ειδών των ναρκωτικών. Στόχος, η νόθευση των ουσιών στη χώρα μας και η διάθεσή τους στη λεγόμενη εγχώρια αγορά. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατάφερναν να διοχετεύουν ηρωίνη, χασίς, κοκαΐνη […]

144

Tου Πέτρου Καρσιώτη

Συμμορία Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών κατάφερνε για καιρό να περνά στο ελληνικό έδαφος μέσω του συνοριακού φυλακίου της Φλώρινας, μεγάλες ποσότητες όλων των ειδών των ναρκωτικών.

Στόχος, η νόθευση των ουσιών στη χώρα μας και η διάθεσή τους στη λεγόμενη εγχώρια αγορά. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατάφερναν να διοχετεύουν ηρωίνη, χασίς, κοκαΐνη και άλλου είδους παραισθήσεις, με συγκεκριμένο αυτοκίνητο στο εσωτερικό του οποίου είχαν κατασκευάσει δεκάδες κρύπτες.

Την υπόθεση της διοχέτευσης και νόθευσης των ναρκωτικών,  ανέλαβε η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Στο πλαίσιο των  δράσεων, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, για την αποδόμηση εγκληματικών δικτύων πολυεπίπεδης δράσης στην διακίνηση ναρκωτικών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωσης στοιχείων, εξακριβώσεων ατόμων και δημιουργίας “προφίλ” ( profiling ) των εμπλεκομένων, πιστοποιήθηκε η παράνομη δράση του κυκλώματος στην εισαγωγή, νόθευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, εξακριβώθηκαν οι ρόλοι τους και εντοπίστηκαν οι χώροι αποθήκευσης-απόκρυψης των ναρκωτικών.

Συνελήφθησαν στο Αιγάλεω, τρεις Αλβανοί, ηλικίας 21, 38 και 48 ετών, μέλη της οργάνωσης. Επιπλέον, κατηγορούνται 19 άτομα, εκ των οποίων δύο επίσης μέλη της κυκλώματος.

Τα μέλη του κυκλώματος είχαν συγκεκριμένους ρόλους μέχρι την τελική διοχέτευση στη χώρα μας.

Ειδικότερα, ο 38χρονος ήταν υπεύθυνος για την εισαγωγή των ναρκωτικών από την Αλβανία, διαμέσου του συνοριακού σταθμού στην Φλώρινα, τα οποία μετέφερε εντός Ι.Χ. αυτοκινήτου που είχε ειδικώς μετασκευάσει με κρύπτες.

17042017gadanarkotika

Ο 46χρονος ήταν υπεύθυνος για την αποθήκευση, την νόθευση και την επανατυποποίηση των ναρκωτικών.

Από την έρευνα σε σπίτια,  χώρους και αυτοκίνητα,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κάνναβη βάρους 25 κιλών και 452 γραμμαρίων, ηρωίνη βάρους 3.589 γραμμαρίων, κοκαΐνη βάρους 130 γραμμαρίων, νοθευτική ουσία βάρους 39 κιλών και 150 γραμμαρίων σε μορφή βράχου, δύο ζυγαριές, διάφορα εξαρτήματα νόθευσης (μίξερ, πρέσα, καλούπι κλπ), 4.850 ευρώ, διάφορες σημειώσεις αγοραπωλησίας ναρκωτικών, μία πτυσσόμενη ράβδος, τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις