Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Αγωνία για τον Ερντογάν: Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον Ερντογάν: Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος

Αν και δεν υπάρχουν επίσημα exit polls, τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος δείχνουν πως ο Ερντογάν θα γίνει πανίσχυρος, με όλες τις εξουσίες στα χέρια του. Ο Τούρκος πρόεδρος είναι σχεδόν βέβαια πως θα νικήσει, όμως δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για θρίαμβο. Σύμφωνα τη Hurriyet στο 32% των εκλογικών τμημάτων όπου η συμμετοχή έφτασε το […]

erdogan_evet2

Αν και δεν υπάρχουν επίσημα exit polls, τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος δείχνουν πως ο Ερντογάν θα γίνει πανίσχυρος, με όλες τις εξουσίες στα χέρια του.

Ο Τούρκος πρόεδρος είναι σχεδόν βέβαια πως θα νικήσει, όμως δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για θρίαμβο.

Σύμφωνα τη Hurriyet στο 32% των εκλογικών τμημάτων όπου η συμμετοχή έφτασε το 84%, , το «ναι» λαμβάνει ποσοστό 61,3% , έναντι 38,7% του «όχι».

Όσο γίνεται η καταμέτρηση, τα «ναι» μικραίνει.

Λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα, με καταμετρημένες τις ψήφους στο 40,2% των εκλογικών τμημάτων το «ναι» έφτανε το 59,4%, έναντι 40,6% του «όχι».

Στο 70,9%  των ψήφων η ψαλίδα είχε κλείσει κι άλλο: Το «ναι» ελάμβανε 54,8%, έναντι 45,2% του «όχι».

Στο 80,9% των ψήφων το «ναι» ελάμβανε 53,6%, έναντι 46,4% του «όχι».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, έκανε λόγο για μια ασυνήθιστη διαδικασία και τόνισε πως «Θεού θέλοντος, το έθνος μας, εδώ και στο εξωτερικό, θα προχωρήσει προς το μέλλον απόψε, κάνοντας την προσδοκόμενη επιλογή».

«Πιστεύω ότι ο λαός μας θα αποφασίσει για μια ταχύτερη ανάπτυξη και για ένα άλμα προς τα εμπρός. Πιστεύω ότι ο λαός θα κάνει ένα βήμα προς το μέλλον κάνοντας τη σωστή απόφαση» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, δεχόμενος το θερμό χειροκρότημα των υποστηρικτών του. Στο πλευρό του βρίσκεται η σύζυγος του Εμινέ αλλά και δύο από τα εγγόνια του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις