Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πρώτη στην Ευρώπη σε εκτρώσεις η Ελλάδα
PLUS

Πρώτη στην Ευρώπη σε εκτρώσεις η Ελλάδα

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία για τη χώρα μας σε ό,τι αφορά στη συχνότητα των εκτρώσεων. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή», το 22% των γυναικών της Ελλάδας έχει κάνει έκτρωση τουλάχιστον μία φορά, με το 10% να είναι κορίτσια που βρίσκονται στην εφηβεία. Με αφορμή μάλιστα τη Διεθνή Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού, ήρθε στην […]

Abortion

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία για τη χώρα μας σε ό,τι αφορά στη συχνότητα των εκτρώσεων. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή», το 22% των γυναικών της Ελλάδας έχει κάνει έκτρωση τουλάχιστον μία φορά, με το 10% να είναι κορίτσια που βρίσκονται στην εφηβεία. Με αφορμή μάλιστα τη Διεθνή Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού, ήρθε στην επιφάνεια η συζήτηση για μείωση του ΦΠΑ στα προφυλακτικά, που είναι αναγκαίο μέτρο προστασίας από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα εμφανίζονται όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της έλλειψης ενημέρωσης για την πρόληψη, σχετικά με τις ασθένειες που μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και τον θάνατο. «Η πρωτοβουλία αυτή θα διευκόλυνε την πρόσβαση του κοινού και ειδικά των νέων αγοριών και κοριτσιών στα προφυλακτικά μειώνοντας το τελικό κόστος τους, ενώ παράλληλα θα υπηρετούσε και ένα συμβολικό σκοπό, καθώς δε νοείται κράτος πρόνοιας που εξισώνει μέσω των φορολογικών συντελεστών το προφυλακτικό με καταναλωτικά αγαθά πολυτελείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το ακόμη πιο θλιβερό στοιχείο είναι πως οι Έλληνες αδιαφορούν για την κατάσταση της υγείας τους στο μεγαλύτερο βαθμό, με το 23% των οροθετικών ατόμων και το 80% των ασθενών με ηπατίτιδα C να μην έχει ιδέα για την ασθένεια του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις