Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

17

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Περιφέρεια Αττικής για Βαρβάκειο: Προϋπόθεση η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς
ΕΛΛΑΔΑ

Περιφέρεια Αττικής για Βαρβάκειο: Προϋπόθεση η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς

   Η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου, επικεφαλής μεγάλου κλιμακίου, επισκέφτηκε την Μ. Τετάρτη τη Βαρβάκειο Αγορά, συνοδευόμενη από την Περιφερειακή Σύμβουλο Μαρία Χριστάκη, τους Διευθυντές Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εντατικών ελέγχων που διενεργούνται […]

 babrbakeios 4 DSC_3394

 Η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου, επικεφαλής μεγάλου κλιμακίου, επισκέφτηκε την Μ. Τετάρτη τη Βαρβάκειο Αγορά, συνοδευόμενη από την Περιφερειακή Σύμβουλο Μαρία Χριστάκη, τους Διευθυντές Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εντατικών ελέγχων που διενεργούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών,  σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και χώρους διακίνησης τροφίμων και ποτών, με ιδιαίτερη έμφαση στη Βαρβάκειο Αγορά. Οι έλεγχοι στη Βαρβάκειο Αγορά επικεντρώνονται σε θέματα που αφορούν στην ποιότητα των προϊόντων, στην τήρηση των υγειονομικών όρων διάθεσής τους, στην επισήμανση των τροφίμων, στην ανάρτηση πινακίδων και στην είσπραξη του αναγραφόμενου αντιτίμου.

Στόχος των ελέγχων είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων και του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία της αγοράς, καθώς και η αποτροπή φαινομένων εξαπάτησης του καταναλωτή. Παράλληλα οι έλεγχοι διενεργούνται σε πνεύμα καλής συνεργασίας με τους επαγγελματίες, έτσι ώστε να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργίας της αγοράς. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η Αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου συνομίλησε με τους καταστηματάρχες της Αγοράς, τον Πρόεδρο των κρεοπωλών κ. Τσιρώνη για θέματα της Βαρβακείου, καθώς και με καταναλωτές, ενώ ζήτησε από τις Υπηρεσίες του Κεντρικού Τομέα Αθηνών τη συνέχιση των καθημερινών ελέγχων.

Σε δήλωσή της η Ερμίνα Κυπριανίδου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα πραγματοποίησης εντατικών ελέγχων στην αγορά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, και κυρίως στις εορταστικές περιόδους, όπου η κίνηση εμφανίζεται αυξημένη. Παράλληλα, ευχαρίστησε τα υπηρεσιακή στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνώνγια την καλή συνεργασία, ενώ ζήτησε από τους καταναλωτές να απευθύνονται στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της Περιφέρειας, προκειμένου αυτές να επεμβαίνουν άμεσα, σε περίπτωση που διαπιστώνουν διάθεση υποβαθμισμένων, ακατάλληλων, αλλοιωμένων ή με παραπλανητικές ενδείξεις τροφίμων. Η κα Κυπριανίδου τόνισε: «Είναι χρέος μας να διασφαλίζουμε τη δημόσια υγεία και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες. Αρχή μας είναι ο σεβασμός στον καταναλωτή και στον επαγγελματία. Εύχομαι σε όλους καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση, με αλληλεγγύη. Για μια πορεία στο δρόμο της προόδου, της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις