Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / «Μαϊμού» εφοριακοί επιχείρησαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένη: Οι συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μαϊμού» εφοριακοί επιχείρησαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένη: Οι συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ.

Του Πέτρου Καρσιώτη Για να μην πάει ο γιος της… φυλακή «πασχαλιάτικα», προθυμοποιήθηκε να παραδώσει στους απατεώνες, που παρουσιάστηκαν ως εφοριακοί, τις οικονομίες της και συγκεκριμένα όπως τους είπε «ό,τι της βρισκόταν στο σπίτι»! Για καλή της τύχη, ενώ οι κουστουμαρισμένοι δήθεν εφοριακοί ετοιμάζονταν να πάρουν τα… χρεωστούμενα στην Εφορία, μπήκε στο σπίτι η νύφη […]

17888400_10211256399918527_1335933258_n

Του Πέτρου Καρσιώτη

Για να μην πάει ο γιος της… φυλακή «πασχαλιάτικα», προθυμοποιήθηκε να παραδώσει στους απατεώνες, που παρουσιάστηκαν ως εφοριακοί, τις οικονομίες της και συγκεκριμένα όπως τους είπε «ό,τι της βρισκόταν στο σπίτι»!

Για καλή της τύχη, ενώ οι κουστουμαρισμένοι δήθεν εφοριακοί ετοιμάζονταν να πάρουν τα… χρεωστούμενα στην Εφορία, μπήκε στο σπίτι η νύφη της, η οποία ρώτησε την πεθερά της «τι θέλουν οι κύριοι».

Εκείνοι πούλησαν το ίδιο… παραμύθι και στην ίδια, αλλά όταν τους ζήτησε τις ταυτότητές τους και φώναξε τον σύζυγό της που ήταν σε διπλανό σπίτι, οι… εφοριακοί εξαφανίστηκαν!

«Δεν έχω πολλά χρήματα, αλλά ό,τι έχω να σας το δώσω…», είχε πει νωρίτερα η ηλικιωμένη, η οποία ήταν έτοιμη να βγάλει το κομπόδεμα και να το δώσει στους “μαϊμού” εφοριακούς, μέσα στο σπίτι της στις Ράχες Φθιώτιδας.

Οι συμβουλές της αστυνομίας για αποφυγή εξαπάτησης

Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.

Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
Προσοχή ιδίως σε όσους παρουσιάζονται ως φίλοι και λογιστές των συγγενών σας, καθώς και εφοριακοί υπάλληλοι

• Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
• Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
• Επισημαίνεται ότι από Αρχές επιβολής του νόμου, νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
• Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
• Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
• Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
• Παρακαλούμε τους πολίτες να ενημερώσουν τους ηλικιωμένους γονείς, συγγενείς και γνωστούς τους, σχετικά με τις παραπάνω συστάσεις και συμβουλές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις