Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ /  Μόνο 10% από τα μπλοκάκια έχει δηλωθεί στον ΕΦΚΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 Μόνο 10% από τα μπλοκάκια έχει δηλωθεί στον ΕΦΚΑ

Μόνο το 10% των εργαζομένων με απασχόληση, για την οποία αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών έχουν δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ και κατά συνέπεια μοιράζονται την καταβολή των εισφορών με τον εργοδότη τους. Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία για την εμπρόθεσμη πληρωμή εισφορών του Ιανουαρίου έληξε την περασμένη Παρασκευή 7 Απριλίου, με τους χιλιάδες ασφαλισμένους […]

4096711

Μόνο το 10% των εργαζομένων με απασχόληση, για την οποία αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών έχουν δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ και κατά συνέπεια μοιράζονται την καταβολή των εισφορών με τον εργοδότη τους. Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία για την εμπρόθεσμη πληρωμή εισφορών του Ιανουαρίου έληξε την περασμένη Παρασκευή 7 Απριλίου, με τους χιλιάδες ασφαλισμένους αλλά και τους εργοδότες τους να έχουν προθεσμία μόλις 10 ημερών για την καταβολή του ποσού. Και αυτό, γιατί η σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος του ΕΦΚΑ εκδόθηκε μόλις στις 28 Μαρτίου.

Τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά και καθορίζουν και την ποιότητα της εν λόγω νομοθετικής διάταξης. Αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, λήγει και η προθεσμία καταβολής των εισφορών του Φεβρουαρίου, οπότε η εικόνα που θα προκύψει θα είναι εναργέστερη. Ωστόσο, μέσα σε 10 εργάσιμες ημέρες, από τις 28/3 όταν και άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις ΑΠΔ, δηλώθηκαν μόνο περίπου 10.000 συμβάσεις εργαζομένων με δελτίο παροχής υπηρεσιών, οι οποίοι απασχολούνται σε έως 2 εργοδότες και θα ασφαλιστούν ως μισθωτοί. Αυτοί θα πληρώσουν για το μπλοκάκι τους εισφορές από 6,67% μέχρι και 16,72%, ανάλογα με το πακέτο κάλυψης στο οποίο εντάσσονται. Το υπόλοιπο τμήμα των εισφορών, από 13,33% μέχρι και 21,38% αντίστοιχα, θα το πληρώσει ο εργοδότης.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις