Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μητροπολίτης Πειραιώς προς Ερντογάν: «Παιδόφιλος ο Μωάμεθ»
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Μητροπολίτης Πειραιώς προς Ερντογάν: «Παιδόφιλος ο Μωάμεθ»

Με μια μακροσκελέστατη επιστολή 34 σελίδων, που απέστειλε στα τουρκικά στον Ρετσέπ Ταγίπ  Ερντογάν μέσω του Τούρκου πρέσβεως στην Αθήνα  Yasar Halit Cevik, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, αφού κάνει μια ανασκόπηση στην πρόσφατη πολιτική ιστορία της Τουρκίας, επιχειρεί να πείσει τον Τούρκο πρόεδρο περί της πλάνης του Ισλάμ. Μεταξύ άλλων αξίζει να σημειωθεί ότι ο […]

4029168

Με μια μακροσκελέστατη επιστολή 34 σελίδων, που απέστειλε στα τουρκικά στον Ρετσέπ Ταγίπ  Ερντογάν μέσω του Τούρκου πρέσβεως στην Αθήνα  Yasar Halit Cevik, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, αφού κάνει μια ανασκόπηση στην πρόσφατη πολιτική ιστορία της Τουρκίας, επιχειρεί να πείσει τον Τούρκο πρόεδρο περί της πλάνης του Ισλάμ.

Μεταξύ άλλων αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ.κ. Σεραφείμ χαρακτηρίζει τη μη έκδοση των πραξικοπηματιών Τούρκων που κατέφυγαν στην Ελλάδα λανθασμένη, καθώς «η αιτιολογία της απόφασης του Αρείου Πάγου είναι απαράδεκτη νομικώς, διότι δεν νομιμοποιείται να κρίνει μια δημοκρατική χώρα μέλος του ΝΑΤΟ ως η γείτων Τουρκία, ως χώρα που δεν είναι χώρα δίκαια την στιγμή που η ΕΕ και η Ελλάς έχουν συνυπογράψει μετά της Τουρκίας σύμβαση επιστροφής των παρατύπων μεταναστών στην Τουρκία, ως ασφαλή χώρα και επομένως χώρα δικαίου».

Αφού συγχαίρει τον Ταγίπ Ερντογάν για την πίστη του στην πατροπαράδοτή του θρησκεία, επιχειρεί με ύφος διδακτικό, θεολογικούς όρους και επικαλούμενος πατέρες της ορθοδόξου εκκλησίας, να του αποδείξει την πλάνη του Ισλάμ. Σε παρέλαση πηγών και αγίων το Ισλάμ χαρακτηρίζεται συμπίλημα ανθρωποπαθών αιρετικών θρησκευτικών παραδοχών, ο Μωάμεθ κατηγορείται για ψευδοπροφήτης και το Κοράνιο για ψευδοβιβλίο. Και το πιο σημαντικό, γίνεται εκτενής αναφορά σε παιδοφιλικού χαρακτήρα συνεύρεση του Μωάμεθ με μία εννιάχρονη. Επιπλέον επισημαίνεται πως η εξάπλωση του Ισλάμ έγινε με τη βία, ενώ η ένωσή του με τον τουρκικό σωβινισμό χαρακτηρίζεται ολέθρια. Ακολουθούν κρίσεις για τη φύση της μουσουλμανικής θρησκείας και το πρόσωπο του προφήτη, που θα έκαναν και μετριοπαθείς μουσουλμάνους να ζώνονται τα εκρηκτικά και να τινάζονται στον αέρα. Επιπλέον τονίζεται ότι το Ισλάμ είναι απάνθρωπο και πολέμησε κάθε μορφή πολιτισμού. Η επιστολή κλείνει με ευχές από τον Μητροπολίτη προς τον Τούρκο πρόεδρο να αποτινάξει τον ύπνο της πλάνης και της ραθυμίας και την προτροπή να γίνει ορθόδοξος χριστιανός.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς μας έχει συνηθίσει σε δημόσιες παρεμβάσεις στην εσωτερική σκηνή, αλλά είναι η πρώτη φορά που υπερβαίνει τα σύνορα της χώρας. Κρίνοντας και από τον χαρακτήρα του Τούρκου προέδρου και ιδίως από τη χρονική συγκυρία που εστάλη η επιστολή, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις