Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Δολοφονία πλατεία Βάθη: Ο “γιατρός με το stradivarius” ήταν το θύμα των ληστών
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Δολοφονία πλατεία Βάθη: Ο “γιατρός με το stradivarius” ήταν το θύμα των ληστών

Γνωστός στις Αρχές αλλά και στο πανελλήνιο ήταν ο 70χρονος γιατρός που δολοφονήθηκε από τους ληστές στην πλατεία Βάθη. Πρόκειται για τον Χρήστο Φωτίου από την Κλεισούρα Πρέβεζας, που την δεκαετία του 90 είχε απασχολήσει τις Αρχές τις Ηπείρου, καθώς θεωρείτο ο εγκέφαλος της απαγωγής μιας κοπέλας που μετέφερε στην Ελλάδα ένα βιολί στραντιβάριους. Η […]

violi1

Γνωστός στις Αρχές αλλά και στο πανελλήνιο ήταν ο 70χρονος γιατρός που δολοφονήθηκε από τους ληστές στην πλατεία Βάθη.

Πρόκειται για τον Χρήστο Φωτίου από την Κλεισούρα Πρέβεζας, που την δεκαετία του 90 είχε απασχολήσει τις Αρχές τις Ηπείρου, καθώς θεωρείτο ο εγκέφαλος της απαγωγής μιας κοπέλας που μετέφερε στην Ελλάδα ένα βιολί στραντιβάριους.

Η κοπέλα ξεκίνησε μαζί με πολλούς συμπατριώτες της από την Αλβανία, να έρθει στην Ελλάδα για ένα καλύτερο μέλλον, όταν άνοιξαν τα σύνορα το 1990.

Στη Μενίνα Θεσπρωτίας έπεσε θύμα απαγωγής προκειμένου να της πάρουν το βιολί, το οποίο στη γνήσια μορφή του κοστολογείται σε ενάμισι εκατομμύρια ευρώ.

Ο ανδρολόγος- σεξολόγος που τότε δραστηριοποιείτο στα Γιάννενα, κατηγορήθηκε για την απαγωγή και οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη που τον αθώωσε, καθώς το βιολί δεν ήταν γνήσιο.

Το όνομα του όμως είχε εμπλακεί και στη σύλληψη και την προφυλάκιση του διοικητή του ΙΚΑ ο οποίος είχε στείλει στη δικαιοσύνη μεγάλη υπόθεση πλαστών συνταγογραφήσεων, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Χρήστος Φωτίου. Στο εξοχικό του διοικητή στην Πρέβεζα, η αστυνομία είχε βρει μικροποσότητα χασίς και τον συνέλαβε.

Κάποια χρόνια μετά, το όνομα του γιατρού βρίσκεται πάλι στην επικαιρότητα, όταν οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν χασισοφυτεία στην ευρύτερη περιοχή του Δροσοχωρίου.

Οι άντρες της αστυνομίας, έπεσαν στα χέρια των χασισοκαλλιεργητών που κατάφεραν να τους δέσουν- υπόθεση για την οποία θεωρήθηκε υπεύθυνος ο ανδρολόγος. Το 2012 στη Θεσπρωτία, είχε εξαπατήσει κατοίκους πουλώντας ιατρικές υπηρεσίες και το 2014 συνελήφθη στο Αγρίνιο για διάρρηξη.

Ο Χρήστος Φωτίου, κατηγορήθηκε και οδηγήθηκε πολλές φορές στη δικαιοσύνη, όμως ποτέ δεν πέρασε τα σίδερα της φυλακής.
Τα τελευταία χρόνια είχε ιατρείο στην Αθήνα και παρά το γεγονός της συνταξιοδότησης του, η δραστηριότητα του ήταν έντονη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις