Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Γερμανίας: Ξεναγήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης (pics)

ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Γερμανίας: Ξεναγήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης (pics)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ – Βάλτερ Στάινμαγερ επισκέφτηκε την Αθήνα, για τα εγκαίνια της κορυφαίας διεθνούς έκθεσης σύγχρονης Τέχνης, Documenta 14, που εγκαινίασε μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Tα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου 8 Απριλίου στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η έκθεση λαμβάνει χώρα εκτός Γερμανίας για πρώτη φορά, […]

08.04.2017 | 15:01

Ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ – Βάλτερ Στάινμαγερ επισκέφτηκε την Αθήνα, για τα εγκαίνια της κορυφαίας διεθνούς έκθεσης σύγχρονης Τέχνης, Documenta 14, που εγκαινίασε μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Tα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου 8 Απριλίου στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η έκθεση λαμβάνει χώρα εκτός Γερμανίας για πρώτη φορά, κάτι που υπολογίζεται πως θα φέρει πολλά έσοδα στη χώρα, από ην στιγμή που θα ανοίξει, στις 10 του Ιουνίου.

«Η Documenta είναι μια πρόκληση για το μέλλον της Ευρώπης, είναι αφορμή να ανοίξει ο διάλογος για την πολιτική και την δημοκρατία, εδώ στην Αθήνα, την πόλη που γέννησε και την τέχνη και τη δημοκρατία», ήταν τα πρώτα λόγια του  Στάινμαγερ.

Από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος, τόνισε την σπουδαιότητα της έκθεσης για την πρωτεύουσα.

«Μου δίνεται η ευκαιρία μαζί με τον κ. Στάινμαγιερ, να διακηρύξουμε από την Αθήνα και τούτο: Ο βασικός πυλώνας, πάνω στον οποίο μπορεί και πρέπει να στηριχθεί το μέλλον και η ενοποίηση της Ευρώπης, είναι ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός και η παγκόσμιας εμβέλειας επιρροή του. Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει, η Ευρώπη πρέπει να εκπληρώσει την αποστολή της. Δεν το οφείλει μόνο στους λαούς της, το οφείλει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα γιατί είναι η μόνη που μπορεί να υπερασπιστεί καλύτερα τις αρχές που θα διαφυλάξουν τον πλανήτη από άλλες περιπέτειες από τις οποίες, ίσως να μην υπάρχει επιστροφή», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μετά τα εγκαίνια, ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ ξεναγήθηκε το Μουσείο της Ακρόπολης, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγο του.

Exit mobile version