Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Η Ιβάνκα, πίσω από την απόφαση Τραμπ να “χτυπήσει” τη Συρία (pics-vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιβάνκα, πίσω από την απόφαση Τραμπ να “χτυπήσει” τη Συρία (pics-vid)

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου να εξαπολύσει πυραυλική επίθεση στη Συρία, λίγο μετά το φονικό χτύπημα με χημικά που συγκλόνισε τον πλανήτη. Οι κυβερνητικές δυνάμεις του Άσαντ δέχτηκαν παγκόσμια κατακραυγή για την επίθεση στην Ιντλίμπ, όπου πολλά μικρά παιδιά βρήκαν τραγικό θάνατο και άλλα υπέφεραν για να κρατηθούν στη ζωή. Οι […]

i

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου να εξαπολύσει πυραυλική επίθεση στη Συρία, λίγο μετά το φονικό χτύπημα με χημικά που συγκλόνισε τον πλανήτη.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις του Άσαντ δέχτηκαν παγκόσμια κατακραυγή για την επίθεση στην Ιντλίμπ, όπου πολλά μικρά παιδιά βρήκαν τραγικό θάνατο και άλλα υπέφεραν για να κρατηθούν στη ζωή.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν απεικόνιζαν τη φρίκη του πολέμου, που δεν υπολογίζει ούτε καν τις παιδικές αθώες ψυχούλες.

Η αντίδραση της Ιβάνκα Τραμπ, αγαπημένης κόρης του πρόεδρου των ΗΠΑ, φαίνεται πως ήταν ο λόγος που ο μεγιστάνας αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν περίμενε κανείς. Να χτυπήσει τη Συρία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, είχε δεσμευτεί κατά την περίοδο της προεκλογικής του εκστρατείας, πως δεν θα «ανακατευτεί» σε εξωτερικά ζητήματα, ενώ ακόμη και οι πιο στενοί σύμβουλοι του παραδέχτηκαν πως εξεπλάγησαν από την απόφαση αυτή.

trump-ivanka-650

Αναλυτές που προσπάθησαν να εξηγήσουν την αλλαγή της πολιτικής του, προχωρώντας μάλιστα σε ένα τόσο σοβαρό βήμα που «ανοίγει» πολεμικό μέτωπο, κατέληξαν στο πρόσωπο που έχει πάνω του τη μέγιστη επιρροή. Κι αυτό δεν είναι άλλο, από το «αγαπημένο παιδί» του, όπως έχει χαρακτηρίσει την Ιβάνκα.

Οι εικόνες των νεκρών παιδιών που έγιναν πρωτοσέλιδο, έκαναν την καρδιά της κόρης του Τραμπ να σπαράξει, με την ίδια να εκφράζει το σοκ της με ανάρτηση της.

ivanka-tweet-ena

«Έχει σπάσει η καρδιά μου και είμαι εξοργισμένη», έγραψε στο Twitter.

Ώρες μετά, ο Τραμπ αποφασίζει να «χτυπήσει» τις κυβερνητικές δυνάμεις του Άσαντ.

«Η χθεσινή επίθεση του καθεστώτος Άσαντ εναντίον αθώων ανθρώπων δεν μπορεί να γίνει ανεκτή».

«Κάτι πρέπει να γίνει», ήταν οι δηλώσεις του προέδρου.

Πηγή που γνωρίζει τις δυνάμεις της κόρης του Τραμπ, δήλωσε στη βρετανική Mirror πως «προοδευτικά, η Ιβάνκα αποκτά όλο και περισσότερη επιρροή στον πατέρα της. Συχνά τον συμβουλεύει και πλέον ήταν ξεκάθαρο ότι έπρεπε να αναλάβει δράση εναντίον του Άσαντ».

tramp

Οι ίδιες πηγές δηλώνουν πως «η Ιβάνκα ήταν εξοργισμένη που δεν υπήρξε άμεση αντίδραση στην επίθεση του Άσαντ».
Μετά την εκτόξευση των 59 πυραύλων «Τόμαχοκ» στη Συρία, η Ιβάνκα επανέρχεται με ανάρτηση, όπου εκφράζει την ικανοποίηση της για την αμερικανική επίθεση:

«Οι εποχές που ζούμε απαιτούν δύσκολες αποφάσεις. Είμαι περήφανη για τον πατέρα μου που αρνήθηκε να αποδεκτεί ειδεχθή εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας».

Εντωμεταξύ οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Μόσχα οδηγούνται στα άκρα, με την τελευταία να κάνει λόγο για «γελοιότητες» αναφερόμενη στην επιτυχία των επιχειρήσεων, καθώς οι πύραυλοι σκότωσαν 9 αμάχους.

In this image released by the US Navy, the USS Ross fires a tomahawk land attack missile April 7, 2017, at a Syrian air force airfield . US President Donald Trump ordered a massive military strike on a Syrian air base on Thursday in retaliation for a "barbaric" chemical attack he blamed on President Bashar al-Assad. / AFP PHOTO / US NAVY / Robert S. PRICE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / US NAVY / Mass Communication Specialist 3rd Class Robert S. Price" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Με διάγγελμα στον αμερικανικό λαό ο Τραμπ τόνισε:

«Την Τρίτη, ο δικτάτορας της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ εξαπέλυσε μία αποτρόπαιη επίθεση με χημικά όπλα κατά αθώων πολιτών. Χρησιμοποιήθηκε ένας θανατηφόρος νευροπαραλυτικός παράγοντας κι ο Άσαντ αφαίρεσε τη ζωή αβοήθητων ανδρών, γυναικών και παιδιών. Ήταν ένας αργός και βασανιστικός θάνατος για πολλούς ανθρώπους. Ακόμη κι όμορφα βρέφη δολοφονήθηκαν αποτρόπαια, από αυτή τη βαρβαρική επίθεση. Κανένα παιδί του Θεού δεν πρέπει να βιώσει ποτέ αυτόν τον τρόμο.

Σήμερα το βράδυ), διέταξα ένα στοχευμένο στρατιωτικό πλήγμα κατά της αεροπορικής βάσης στη Συρία από την οποία εξαπολύθηκε η επίθεση με τα χημικά όπλα. Είναι προς το ουσιαστικό εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ να δράσουν προληπτικά και να αποτρέψουν την εξάπλωση της χρήσης των θανατηφόρων χημικών όπλων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Συρία χρησιμοποίησε απαγορευμένα χημικά όπλα, παραβίασε τις υποχρεώσεις της έναντι της Συμφωνίας για τα Χημικά Όπλα, ενώ αγνόησε επιδεικτικά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Οι προσπάθειες των προηγούμενων ετών για την αλλαγή της συμπεριφοράς του Άσαντ, απέτυχαν ολικά και δραματικά. Ως συνέπεια, η προσφυγική κρίση εξακολουθεί να γίνεται βαθύτερη, και η περιοχή συνεχίζει να αποσταθεροποιείται, απειλώντας τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους».

Απόψε στη Νέα Υόρκη θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας . Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες, έκανε έκκληση για «αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε ενέργεια που θα προσέθετε επιπλέον πόνο στον συριακό λαό».

Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος προκειμένου να μπει τέλος στη σύρραξη από εκείνον μιας λύσης σε πολιτικό επίπεδο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις