Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Reuters: Οι Έλληνες αδυνατούν να εξοφλήσουν τη ΔΕΗ, υπάρχει όμως το… “Δεν πληρώνω”!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Reuters: Οι Έλληνες αδυνατούν να εξοφλήσουν τη ΔΕΗ, υπάρχει όμως το… “Δεν πληρώνω”!

Με την υπόθεση της ΔΕΗ να βρίσκεται στην επικαιρότητα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αναφέρει σε άρθρο του πως η κακή οικονομική κατάσταση εν επιτρέπει στους Έλληνες να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, με αποτέλεσμα «να πέφτουν οι διακόπτες». Με τίτλο «Greece’s dark age: How austerity turned off the lights» («Τα σκοτεινά χρόνια της Ελλάδας: Πώς η […]

dei

Με την υπόθεση της ΔΕΗ να βρίσκεται στην επικαιρότητα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αναφέρει σε άρθρο του πως η κακή οικονομική κατάσταση εν επιτρέπει στους Έλληνες να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, με αποτέλεσμα «να πέφτουν οι διακόπτες».

Με τίτλο «Greece’s dark age: How austerity turned off the lights» («Τα σκοτεινά χρόνια της Ελλάδας: Πώς η λιτότητα κατεβάζει τους διακόπτες»), το ιστορικό πρακτορείο κάνει λόγο για την κρίση της ενέργειας στην χώρα.

Τέσσερις στους δέκα Έλληνες, καθυστερούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους, με το χρέος να έχει φτάσει στα 2,6 δισ ευρώ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα,  το ποσοστό αυτό του 40% που αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη.

Λόγος γίνεται μάλιστα και για τα πολύ συχνά φαινόμενα ρευματοκλοπής που (έφτασαν στις 10.600 πέρυσι από 4.470 το 2012, από τις οποίες η ΔΕΗ χάνει 500-600 εκατ. ευρώ έσοδα τον χρόνο.

Οι περισσότεροι  καταναλωτές χρησιμοποιούν κόλπα για να κλέψουν τη ΔΕΗ, με πιο δημοφιλή τη μέθοδο του μαγνήτη, με τον οποίο επιβραδύνονται τα ρολόγια-μετρητές της Επιχείρησης.

Στο άρθρο αναφέρεται και το κίνημα «Δεν πληρώνω» που όπως σχολιάζει ο αρθρογράφος φροντίζει να αναλαμβάνει.. δράση για τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώνουν τη ΔΕΗ.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις