Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Στρατηγικός παράγοντας για τη ζωή η κίνηση
PLUS

Στρατηγικός παράγοντας για τη ζωή η κίνηση

Η καθημερινή κίνηση μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για πέντε συχνές χρόνιες παθήσεις: τον καρκίνο του μαστού και του εντέρου, τον διαβήτη, την καρδιοπάθεια και το εγκεφαλικό, σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-αυστραλιανή επιστημονική έρευνα. Το συμπέρασμα της νέας μελέτης είναι ότι και η παραμικρή σωματική δραστηριότητα παίζει ρόλο για την υγεία και όχι μόνο η γυμναστική. […]

6

Η καθημερινή κίνηση μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για πέντε συχνές χρόνιες παθήσεις: τον καρκίνο του μαστού και του εντέρου, τον διαβήτη, την καρδιοπάθεια και το εγκεφαλικό, σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-αυστραλιανή επιστημονική έρευνα. Το συμπέρασμα της νέας μελέτης είναι ότι και η παραμικρή σωματική δραστηριότητα παίζει ρόλο για την υγεία και όχι μόνο η γυμναστική. Το «κλειδί», σύμφωνα με τη νέα μελέτη, είναι -πέρα από το γυμναστήριο και γενικά τα σπορ που κάνει κάποιος- να εμπλέκεται σε καθημερινές σωματικές δραστηριότητες, όπως οι δουλειές του νοικοκυριού, η κηπουρική, οι μετακινήσεις στη δουλειά και σε άλλα μέρη με τα πόδια και όχι με μέσα μεταφοράς, το ποδήλατο κ.ά.

Σκοπός είναι το συνολικό επίπεδο καθημερινής σωματικής κινητικότητας -γυμναστική συν όποιες άλλες δραστηριότητες- να υπερβαίνει κατά πολύ (τουλάχιστον πέντε φορές) το ελάχιστο συνιστώμενο όριο. Αυτό, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι 600 μεταβολικά ισοδύναμα λεπτά μέσα στην εβδομάδα (τα ισοδύναμα από μεταβολική άποψη λεπτά αποτελούν ένα ομοιόμορφο δείκτη μέτρησης των ποικίλων σωματικών δραστηριοτήτων με βάση την ενέργεια που δαπανάται σε κάθε δραστηριότητα). Αυτά τα 600 «μεταβολικά» λεπτά αντιστοιχούν σε 150 λεπτά γρήγορου περπατήματος την εβδομάδα ή 75 λεπτά τρεξίματος.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις