Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τζανακόπουλος: «Πάμε σε συμφωνία»
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζανακόπουλος: «Πάμε σε συμφωνία»

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος  τονίζει: «1. Στόχος της κυβέρνησης είναι η συνολική συμφωνία να περιλαμβάνει τόσο τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, όσο και τον προσδιορισμό των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα από το 2019 και μετά. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας “αρκεί όλοι να συμπεριφερθούν με σωφροσύνη και να […]

4076275

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος  τονίζει:

«1. Στόχος της κυβέρνησης είναι η συνολική συμφωνία να περιλαμβάνει τόσο τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, όσο και τον προσδιορισμό των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα από το 2019 και μετά.

  1. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας “αρκεί όλοι να συμπεριφερθούν με σωφροσύνη και να μην ιεραρχείται ως κύριος στόχος η διατήρηση του διαπραγματευτικού γοήτρου”.
  2. Είναι όνειρα θερινής νυκτός της ΝΔ, του κ. Μητσοτάκη και μιας συγκεκριμένης ολιγαρχικής ελίτ,  τα σενάρια για κυβέρνηση εθνικής ενότητας από την παρούσα Βουλή με άλλο πρωθυπουργό, προκειμένου να ψηφίσει τα μέτρα και να οδηγήσει μετά από ένα διάστημα τη χώρα σε εκλογές.
  3. Με την ΝΔ του κ. Μητσοτάκη και τις ακραία νεοφιλελεύθερες θέσεις που πρεσβεύει, όπως επιβεβαιώνεται και στο θέμα των εργασιακών που ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις του ΔΝΤ, ενώ η κυβέρνηση δίνει μάχη για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, δεν μπορεί να υπάρξει σημείο επαφής.
  4. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών έχουν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους πως δεν πρόκειται να φέρουν μία κακή συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή, προσθέτοντας πως “η τελική συμφωνία, η οποία πριν φτάσει στη Βουλή θα έχει περάσει και από τα αρμόδια κομματικά όργανα της συμπολίτευσης, θα ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών”.
  5. Η ΝΔ βρίσκεται σε πραγματικό στρατηγικό αδιέξοδο, καθώς από τη μία γνωρίζει ότι η συμφωνία θα κλείσει και επομένως το αίτημα για εκλογές θα ακούγεται σε λίγο καιρό ακόμη περισσότερο γραφικό από ό,τι σήμερα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις