Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Σφοδρή επίθεση Ερντογάν στους 27 ηγέτες: “Είστε σταυροφόροι. Τι δουλειά έχετε γύρω από τον Πάπα;”
ΚΟΣΜΟΣ

Σφοδρή επίθεση Ερντογάν στους 27 ηγέτες: “Είστε σταυροφόροι. Τι δουλειά έχετε γύρω από τον Πάπα;”

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αφορμή την επετειακή Σύνοδο για τη Διακήρυξη της Ρώμης, που υπεγράφη από τους 27 ηγέτες των κρατών μελών. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τα έβαλε αυτή τη φορά ακόμη και με τον Πάπα Φραγκίσκο, ενώ επανέλαβε τον όρο «σταυροφορία» κατηγορώντας τους Ευρωπαίους ηγέτες. «Τι δουλειά έχετε […]

ERNTOGAN

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αφορμή την επετειακή Σύνοδο για τη Διακήρυξη της Ρώμης, που υπεγράφη από τους 27 ηγέτες των κρατών μελών.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τα έβαλε αυτή τη φορά ακόμη και με τον Πάπα Φραγκίσκο, ενώ επανέλαβε τον όρο «σταυροφορία» κατηγορώντας τους Ευρωπαίους ηγέτες.

«Τι δουλειά έχετε να μαζευτείτε γύρω από τον Πάπα;»

«Το Βατικανό δεν είναι κράτος – μέλος της ΕΕ», συμπλήρωσε σε έντονο ύφος.

Χαρακτηρίζοντας ευθέως τους 27 ηγέτες σταυροφόρους, όρο που είχε χρησιμοποιήσει πρόσφατα, ο Ερντογάν εξέφρασε την οργή του για το «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, που προκλήθηκε από την απαράδεκτη συμπεριφορά της Τουρκίας, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

“Δεν κάνετε μέλος της ΕΕ την Τουρκία επειδή είναι μια ισλαμική χώρα».

Λίγες ημέρες πριν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με την οποία οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να απαγορεύσουν στις μουσουλμάνες να φορούν τη μαντίλα στην εργασία τους.

«Τι γίνεται με την θρησκευτική ελευθερία; Ποιος έλαβε αυτήν την απόφαση; Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αγαπητοί αδελφοί, εξαπέλυσαν μια σταυροφορία εναντίον του ολοένα κι ισχυρότερου συμβόλου του Ισλάμ» είχε σχολιάσει ο Ερντογάν, άποψη που τώρα ενισχύει.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις