Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ανατρεπτικό ρεπορτάζ του Independent: Ο Μασούντ ήταν λύκος, αλλά όχι μοναχικός
ΚΟΣΜΟΣ

Ανατρεπτικό ρεπορτάζ του Independent: Ο Μασούντ ήταν λύκος, αλλά όχι μοναχικός

  Ενώ τα στοιχεία του τρομοκράτη που προκάλεσε το μακελειό στο Λονδίνο σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους, έχουν βγει στη δημοσιότητα, ο Independent έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα. Ο τζιχαντιστής Χαλίντ Μασούντ που έπεσε νεκρός από τα πυρά των ειδικών φρουρών,  «καταγράφηκε» ως «μοναχικός λύκος», όμως το ρεπορτάζ του Independent υποστηρίζει πως δεν ήταν καθόλου… μοναχικός Όπως […]

 1490377002

Ενώ τα στοιχεία του τρομοκράτη που προκάλεσε το μακελειό στο Λονδίνο σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους, έχουν βγει στη δημοσιότητα, ο Independent έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα.

Ο τζιχαντιστής Χαλίντ Μασούντ που έπεσε νεκρός από τα πυρά των ειδικών φρουρών,  «καταγράφηκε» ως «μοναχικός λύκος», όμως το ρεπορτάζ του Independent υποστηρίζει πως δεν ήταν καθόλου… μοναχικός

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, γύρω από τον Μασούντ υπήρχαν και άλλα άτομα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη δογματική μύησή του, ενώ τον βοήθησαν στο να οργανώσει το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο.

drastis-londino

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο τρομοκράτης επικοινωνούσε με άλλα άτομα λίγο πριν πραγματοποιήσει τη διπλή τρομοκρατική επίθεση, μέσω μηνυμάτων whatsapp.

Μάλιστα ένας αριθμός που είχε καταχωρηθεί σε μία από τις προηγούμενες διευθύνσεις του ήταν σε λειτουργία στις 14:37 την Τετάρτη, ενώ οι Αρχές της Βρετανίας άρχισαν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για την επίθεση μόλις 3 λεπτά αργότερα.

Βέβαια η Αντιτρομοκρατική θα δυσκολευτεί να εντοπίσει συνεργούς, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να δείχνει πως ο τζιχαντιστής δεν ήταν απολύτως μόνος την ώρα της επίθεσης.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις