Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα που πουλούσε στους μετανάστες κλεμμένα και πλαστoγραφημένα διαβατήρια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα που πουλούσε στους μετανάστες κλεμμένα και πλαστoγραφημένα διαβατήρια

του Πέτρου Καρσιώτη Διεθνές κύκλωμα που θησαύριζε χορηγώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα σε αλλοδαπούς, που ήθελαν να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο, εξαρθρώθηκε από την Διεύθυνση Αλλοδαπών της Αστυνομίας. Το κύκλωμα των αλλοδαπών διέθετε ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων στα Εξάρχεια. Εντύπωση έχει προκαλέσει στις αστυνομικές αρχές το γεγονός ότι τα […]

23032017gadaergastirio001

του Πέτρου Καρσιώτη

Διεθνές κύκλωμα που θησαύριζε χορηγώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα σε αλλοδαπούς, που ήθελαν να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο, εξαρθρώθηκε από την Διεύθυνση Αλλοδαπών της Αστυνομίας. Το κύκλωμα των αλλοδαπών διέθετε ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων στα Εξάρχεια. Εντύπωση έχει προκαλέσει στις αστυνομικές αρχές το γεγονός ότι τα μέλη του κυκλώματος είχαν στην κατοχή τους κλεμμένα έγγραφα τα οποία πλαστογραφούσαν με φωτογραφίες των μετακινούμενων και των οποίων οι αριθμοί περιέχονται σε λίστα εκατοντάδων απολεσθέντων από Ευρωπαίους πολίτες.

Πώς ξεκίνησε η έρευνα για την αποκάλυψη του κυκλώματος

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από πληροφορίες για  παράνομη διακίνηση μεταναστών από τη χώρα μας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εντοπίσθηκαν τα μέλη του κυκλώματος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δραστηριότητα. Οργανώθηκε επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν στα Εξάρχεια και στον Κολωνό τέσσερις αλλοδαποί μέλη της σπείρας. Πρόκειται για δύο Ιρακινούς ηλικίας 24 και 30 ετών, ένα 58χρονο Σύρο και έναν 46χρονο Βούλγαρο.

23032017gadaergastirio002

Έως και 6.000 ευρώ εισέπραττε το κύκλωμα για προώθηση στην Ευρώπη

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση που προωθούσε συστηματικά μετανάστες από τη χώρα μας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αεροπορικώς. Για την παράνομη διακίνηση και προκειμένου να εφοδιάζουν τους μετανάστες με ταξιδιωτικά έγγραφα το κύκλωμα είχε εγκαταστήσει σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο πλαστογράφησης ταξιδιωτικών εγγράφων διαφόρων χωρών.

Από την παράνομη δράση τους αποκόμισαν μεγάλα χρηματικά ποσά, λαμβάνοντας από τους μετανάστες, για την παράνομη προώθησή τους, αμοιβή από 3.500 έως 6.000 κατ’ άτομο, ενώ η αμοιβή για την προμήθεια των ταξιδιωτικών εγγράφων κυμαινόταν από 600 έως 1.500 ευρώ ανάλογα με τη χώρα προέλευσης.

Ασχολείται και η INTEΡΠΟΛ με το θέμα των διαβατηρίων

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 955 ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών, μεγάλος αριθμός των οποίων ανήκουν σε σειρά κλεμμένων-απολεσθέντων εντύπων από διάφορες χώρες, γεγονός που καταδεικνύει τη διεθνή δράση του κυκλώματος. Την υπόθεση αυτή ερευνά καιρό τώρα η Ιντερπόλ.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις