Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Σφύζοντας από υγεία
ΥΓΕΙΑ

Σφύζοντας από υγεία

Σαφώς και οι ιατρικές εξετάσεις συνιστούν τον μόνο ασφαλή τρόπο να γνωρίζουμε την κατάσταση της υγείας μας, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι καλοί δείκτες, που μπορούμε να παρακολουθήσουμε στην καθημερινότητά μας. Ο δείκτης μάζας σώματος Ο γενικός κανόνας είναι να μην αποκλίνουμε πάνω από 4-5 κιλά από το ιδανικό μας βάρος. Οι παλμοί Οι ιδανικοί σφυγμοί […]

Young woman running, Sweden.

Σαφώς και οι ιατρικές εξετάσεις συνιστούν τον μόνο ασφαλή τρόπο να γνωρίζουμε την κατάσταση της υγείας μας, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι καλοί δείκτες, που μπορούμε να παρακολουθήσουμε στην καθημερινότητά μας.

Ο δείκτης μάζας σώματος

Ο γενικός κανόνας είναι να μην αποκλίνουμε πάνω από 4-5 κιλά από το ιδανικό μας βάρος.

Οι παλμοί

Οι ιδανικοί σφυγμοί ενός υγιούς ανθρώπου κυμαίνονται μεταξύ 70 και 100 ανά λεπτό σε κατάσταση ηρεμίας.

Η αντοχή στην άσκηση

Αν τρέχουμε ένα-ενάμισι χιλιόμετρο ή τελειώνουμε μια προπόνηση χωρίς υπερβολική κούραση, τότε είμαστε σε καλή κατάσταση.

Οι επισκέψεις στο μπάνιο

Υπό ιδανικές συνθήκες, οι επισκέψεις στην τουαλέτα για το… «χοντρό», γίνονται μία φορά την ημέρα την ίδια περίπου ώρα. Αν υπάρχουν έντονες αποκλίσεις, τότε κάτι πιθανώς πάει στραβά με την διατροφή ή το γαστρεντερικό μας σύστημα.

Το ξύπνημα

Η καλή υγεία προϋποθέτει επαρκή ύπνο.

Τα ούρα

Ο έντονος χρωματισμός υποδεικνύει ότι ο οργανισμός δεν είναι επαρκώς ενυδατωμένος, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα, αν συνεχιστεί σε μόνιμη βάση.

Το σωματικό λίπος

Το σωματικό λίπος πρέπει να βρίσκεται εντός των φυσιολογικών ορίων και γι’ αυτό υπάρχουν ειδικοί μετρητές.

Τα νύχια

Τα νύχια αποτελούν έναν καλό «δείκτη» υγείας όταν είναι ομοιόμορφα, δυνατά και με καθαρή ροζ απόχρωση. Αν έχουν στίγματα, ανομοιομορφίες και σπάνε εύκολα, ίσως αποτελούν ένδειξη ότι ο οργανισμός στερείται σημαντικών στοιχείων.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις