Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σοκ στην αγορά: Λουκέτο σε πασίγνωστα καταστήματα υποδημάτων
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκ στην αγορά: Λουκέτο σε πασίγνωστα καταστήματα υποδημάτων

Τα τελευταία χρόνια της κρίσης, καθημερινά σχεδόν βάζουν λουκέτο μικρά ή μεγάλα καταστήματα, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο του εμπορίου που δεν ξέρει τι ξημερώνει. Τα πασίγνωστα καταστήματα Καλογήρου που ανήκουν στον όμιλο Λεμονή, έκλεισαν στο Golden Hall και στο The Mall Athens. Μέσα στο προσεχές διάστημα, η οικογένεια Λεμονή θα έχει βρει τη λύση για […]

Kalogirou-Logo_355_355

Τα τελευταία χρόνια της κρίσης, καθημερινά σχεδόν βάζουν λουκέτο μικρά ή μεγάλα καταστήματα, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο του εμπορίου που δεν ξέρει τι ξημερώνει.

Τα πασίγνωστα καταστήματα Καλογήρου που ανήκουν στον όμιλο Λεμονή, έκλεισαν στο Golden Hall και στο The Mall Athens.

Μέσα στο προσεχές διάστημα, η οικογένεια Λεμονή θα έχει βρει τη λύση για να σώσει την αλυσίδα, που εκτός από την κατασκευή των γνωστών υποδημάτων, εισάγει σχεδόν όλα τα ισχυρά brand names της παγκόσμιας αγοράς του υποδήματος.

Σύμφωνα με το Euro2day, με βάση τα δεδομένα του 2015, ο τζίρος όλων των επώνυμων αλυσίδων που διαχειρίζεται ο όμιλος υποχώρησε στα 55,218 εκατ. ευρώ, σχεδόν στο μισό από τα 101 εκατ. ευρώ που πραγματοποιούσε το 2008.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων εκφράζει την αγωνία του για τις εξελίξεις. Όπως αναφέρει:

Ο ιστορικής σημασίας Σύλλογός μας, που ιδρύθηκε το 1893 και απέκτησε για πρώτη φορά νομική προσωπικότητα το έτος 1921, μετρώντας 124 χρόνια δράσης στον κλάδο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Εμπορίου και των Υπηρεσιών, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το μέλλον των εκατοντάδων εργαζομένων στις επιχειρήσεις της οικογένειας Λεμονή (Καταστήματα Καλογήρου), η οποία προχώρησε σε κλείσιμο των καταστημάτων σε Mall και Golden Hall.

Προσφάτως μάλιστα είχε προχωρήσει στην ίδρυση νέας εταιρίας Holdings, η οποία συγχωνεύθηκε με την υπάρχουσα Α.Ε, ενώ αμφίβολο είναι αν στην προκειμένη περίπτωση τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες πριν από την πραγματοποίηση της συγχώνευσης, για διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του, που θίγονται από μια τέτοια επιχειρηματική απόφαση και αλλαγή (Π.Δ. 178/2002).

Ο Σύλλογος παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης και αναλαμβάνει άμεσα δράση, ώστε οι εργαζόμενοι – μέλη μας να διασφαλιστούν, ενώ καλεί την εργοδοσία να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους.

Καλούμε τους συνάδελφούς μας εργαζόμενους στα ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, να απευθύνονται άμεσα στην ειδική φόρμα καταγγελιών που υπάρχει στη σελίδα www.idiotikoi.gr, ενημερώνοντάς μας για κάθε νέα εξέλιξη. Εννοείται ότι ανωνυμία των καταγγελλόντων θα προστατεύεται.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις