Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Συνελήφθη υπάλληλος των φυλακών για εισαγωγή και προμήθεια ναρκωτικών έναντι αμοιβής
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη υπάλληλος των φυλακών για εισαγωγή και προμήθεια ναρκωτικών έναντι αμοιβής

Του Πέτρου Καρσιώτη Κομβικός ρόλος σε εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών και κινητών στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, αποδίδεται σε δικογραφία της Ασφάλειας Πατρών, σε 48χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο. Στην υπόθεση,  εμπλέκονται και  άλλα έντεκα άτομα, τα περισσότερα από τα οποία είναι κρατούμενοι. Σε ό,τι αφορά τους συλληφθέντες, ανακοινώθηκε ότι πρόκειται, για 48χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο, επτά αλλοδαπούς, υπηκόους […]

20032017narkotikapatra004

Του Πέτρου Καρσιώτη

Κομβικός ρόλος σε εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών και κινητών στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, αποδίδεται σε δικογραφία της Ασφάλειας Πατρών, σε 48χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο.

Στην υπόθεση,  εμπλέκονται και  άλλα έντεκα άτομα, τα περισσότερα από τα οποία είναι κρατούμενοι.

Σε ό,τι αφορά τους συλληφθέντες, ανακοινώθηκε ότι πρόκειται, για 48χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο, επτά αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας από 29 έως 42 ετών και δύο ημεδαπούς, ηλικίας 31 και 25 ετών, όλοι έγκλειστοι των φυλακών.

Επί πλέον συνελήφθησαν και   δύο  άτομα, (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 21 και 50 ετών, οι οποίοι είχαν συγγενική σχέση με τους κρατούμενους.

Η οργάνωση εισήγαγε και διακινούσε στις φυλακές κάνναβη, ηρωίνη, κοκαΐνη και κινητά τηλέφωνα, λαμβάνοντας ανάλογα, πολύ υψηλά χρηματικά αντίτιμα, ενώ τα μέλη της είχαν συγκεκριμένους και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους και δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του έτους 2016.

20032017narkotikapatra003

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Οι συλληφθέντες, έγκλειστοι των φυλακών, λάμβαναν παραγγελίες από συγκρατούμενούς τους, που αφορούσαν κυρίως ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα και μέσω του 48χρονου σωφρονιστικού, ενημερώνονταν οι συγγενείς τους, εκτός φυλακής.

Ακολούθως, οι συγγενείς των φυλακισμένων προμήθευαν τον 48χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο με τις παραγγελίες, τις οποίες στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, εισήγαγε στις φυλακές.

20032017narkotikapatra002

Ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο του σωφρονιστικού

Μεσημέρι Κυριακής στην Πάτρα,  αστυνομικοί  ακινητοποίησαν το όχημα του 48χρονου και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις  αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 1.131 γραμμαρίων, αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία κοκαΐνης, βάρους 41,5 γραμμαρίων και τρία  κινητά τηλέφωνα.

Ο σωφρονιστικός  κατευθυνόταν στις φυλακές, ενώ λίγη ώρα πριν, σε προκαθορισμένο ραντεβού στην περιοχή του Ρίου είχε παραλάβει ναρκωτικές ουσίες από άγνωστο δράστη, κατόπιν παραγγελίας από έγκλειστο των φυλακών.

20032017narkotikapatra001

Τι βρέθηκε στο σπίτι 21χρονου εμπλεκόμενου

Παράλληλα, σε έρευνα που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στην οικία του 21χρονου ημεδαπού, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 1.314 γραμμαρίων, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και τρία κινητά τηλέφωνα.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε κελιά του σωφρονιστικού καταστήματος και στην οικία της 50χρονης ημεδαπής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα επτά κινητά τηλέφωνα και μικροποσότητα κάνναβης.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ο 48χρονος σωφρονιστικός από τη δράση του, τους τελευταίους έξι μήνες, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 26.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις