Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θρίλερ με τους Τούρκους κομάντος που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα: “Φοβάμαι πολύ”, λέει η δικηγόρος Αθηνών
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Θρίλερ με τους Τούρκους κομάντος που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα: “Φοβάμαι πολύ”, λέει η δικηγόρος Αθηνών

Η εξαφάνιση των Τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και όπως υποστηρίζει η δικηγόρος του ενός, Σταυρούλα Τομαρά, «ο νους πηγαίνει σε πολύ άσχημα πράγματα». Αν και τα στοιχεία μιλούσαν για δύο στρατιωτικούς, η κ. Τομαρά κάνει λόγο για πέντε οι οποίοι ανήκουν σε μονάδες καταδρομών και χωρίστηκαν σε δύο […]

Turkish Soldier

Η εξαφάνιση των Τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και όπως υποστηρίζει η δικηγόρος του ενός, Σταυρούλα Τομαρά, «ο νους πηγαίνει σε πολύ άσχημα πράγματα».

Αν και τα στοιχεία μιλούσαν για δύο στρατιωτικούς, η κ. Τομαρά κάνει λόγο για πέντε οι οποίοι ανήκουν σε μονάδες καταδρομών και χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Τα πρώτα τρία άτομα κατευθύνθηκαν στη Θεσσαλονίκη όπου και συνελήφθησαν, ενώ οι άλλοι δύο- ο πελάτης της δικηγόρου Χαλίντ Τσετίν και ένας ακόμη- «κρατούνταν σε πλήρη απομόνωση στο αστυνομικό τμήμα Καβάλας, χωρίς να έχουν πρόσβαση σε τηλέφωνο και δικηγόρο, πλην του κινητού τους που τους το έδιναν οι αστυνομικοί μία φορά την ημέρα για να επικοινωνήσουν με την οικογένειά τους».

Όπως καταγγέλλει η δικηγόρος Αθηνών, το αστυνομικό τμήμα Καβάλας δεν της δίνει καμία πληροφορία για τους πέντε στρατιωτικούς, παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις της. Από τις 15 του περασμένου μήνα, δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το πού μπορεί να βρίσκονται, με την ίδια να ανησυχεί για τη ζωή τους.

neo-thriler-me-2-tourkous-stratiwtikous-stin-aleksandroupoli.w_hr

«Η ίδια η αστυνομία δεν μου λέει πού έχουν πάει», δήλωσε η κυρία Τομαρά και πρόσθεσε ότι οι Τούρκοι στρατιώτες της είπαν: «φύγαμε από την Τουρκία, να έρθουμε στην Ελλάδα για να είμαστε ελεύθεροι και τελικά μας φυλάκισαν χωρίς να ξέρουμε τον λόγο».

«Φοβάμαι πάρα πολύ για τη ζωή τους. Φοβάμαι και για τη ζωή των δύο αλλά και των άλλων τριών. Δεν ξέρω πού είναι, το μυαλό μου πάει μόνο σε άσχημα πράγματα», δήλωσε στο ελληνικό CNN.

Η κ. Τομαρά σημείωσε πως επικοινώνησε και με το γραφείο του κ. Τόσκα, χωρίς ωστόσο να βρει άκρη.

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης: Γνωρίζουμε μόνο για τους δύο- Δεν προκύπτει πως η κ. Τομαρά είναι συνήγορος τους

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, για τους δύο στρατιωτικούς έχει ξεκινήσει η διαδικασία ασύλου και έχουν μεταφερθεί σε άλλο σημείο, εκτός νομού Καβάλας.

Όπως αναφέρουν, δεν γνωρίζουν για τρεις ακόμη, ενώ δεν ενημερώνουν τη δικηγόρο Αθηνών καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι συνηγορεί υπέρ τους.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις