Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του Νιγηριανού που χτυπούσε ηλικιωμένες για να τις ληστέψει
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του Νιγηριανού που χτυπούσε ηλικιωμένες για να τις ληστέψει

Του Πέτρου Καρσιώτη Στη δημοσιότητα, με εντολή εισαγγελέα, δίνει η Αστυνομία τις φωτογραφίες 32χρονου Νιγηριανού, ο οποίος μετά από ενέδρες, που έστηνε έξω από τράπεζες, χτυπούσε και τραυμάτιζε βαρύτατα ηλικιωμένες γυναίκες για να της ληστέψει. Από τις επιθέσεις που εξαπέλυσε, αρπάζοντας μετρητά, που είχαν αναληφθεί από τις τράπεζες, χρυσαφικά και τηλέφωνα, τέσσερα από τα δέκα […]

20170303_58b9588884aee

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στη δημοσιότητα, με εντολή εισαγγελέα, δίνει η Αστυνομία τις φωτογραφίες 32χρονου Νιγηριανού, ο οποίος μετά από ενέδρες, που έστηνε έξω από τράπεζες, χτυπούσε και τραυμάτιζε βαρύτατα ηλικιωμένες γυναίκες για να της ληστέψει.

Από τις επιθέσεις που εξαπέλυσε, αρπάζοντας μετρητά, που είχαν αναληφθεί από τις τράπεζες, χρυσαφικά και τηλέφωνα, τέσσερα από τα δέκα τέσσερα διαπιστωμένα έως στιγμής θύματα, νοσηλεύτηκαν στην εντατική των νοσοκομείων.

Καθώς πιστεύεται ότι ο συγκεκριμένος κακοποιός έχει διαπράξει κι άλλες ληστείες με παρόμοιο τρόπο, για το λόγο αυτό η Αστυνομία παρακαλεί όποιον αναγνωρίζει αυτό το πρόσωπο αυτόν που τυχόν του  επετέθη, να το αναφέρει.

΄Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, “η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, για χρονικό διάστημα έξι  μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του, στην διευκόλυνση διερεύνησης της συμμετοχής του και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695537 και 210-8695542 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας”.

14032017dhmosiopoihshgada002

Υπενθυμίζεται ότι η Alphafreepress, όταν συνελήφθη στον  Άγιο Παντελεήμονα, έγραφε:

«Ήταν τόσο βίαιος, που τέσσερα από τα θύματά του κατέληξαν στην εντατική νοσοκομείων, όπου ακόμη νοσηλεύονται>>, λένε οι αστυνομικοί που κατάφεραν να συλλάβουν 32χρονο Νιγηριανό, φόβο και τρόμο ηλικιωμένων γυναικών στο κέντρο της Αθήνας.

Ο συγκεκριμένος αλλοδαπός, τους τελευταίους δύο μήνες, έστηνε ουσιαστικά ενέδρες, έξω από τράπεζες της Κυψέλης, του Αγίου Παντελεήμονα και άλλων κεντρικών περιοχών.

Παρακολουθούσε ιδιαίτερα τις ηλικιωμένες γυναίκες που με δυσκολία έσερναν τα βήματά τους για να πάρουν την πενιχρή τους σύνταξη η να κάνουν άλλες συναλλαγές με την τράπεζα.

Μόλις έβγαιναν τις ακολουθούσε. Εξαπέλυε τις αιματηρές επιθέσεις του στις εισόδους των πολυκατοικιών τους. Τις τραβούσε, τις πετούσε κάτω, άρπαζε τις τσάντες, αλλά όχι μόνο αυτές.

Αφαιρούσε τα χρυσαφικά που είχαν πάνω τους, βέρες, δαχτυλίδια, ενώ τραβούσε και τα σκουλαρίκια από τα αυτιά των ανήμπορών να αντιδράσουν θυμάτων τους!

14032017dhmosiopoihshgada001

Επιτέθηκε και στους αστυνομικούς επιχειρώντας να διαφύγει

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών, που συνέλαβαν τον δράστη, τον οποίο χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα επικίνδυνο,  σημειώνουν ότι κατά την επιχείρηση εξουδετέρωσής του αντιστάθηκε και χτύπησε τους αστυνομικούς, επιχειρώντας να διαφύγει.

Από την έως τώρα έρευνα, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος έχει διαπράξει με την προαναφερόμενη μέθοδο δεκατέσσερις  ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, εκ των οποίων :

  • εννέα στην περιοχή της Κυψέλης
  • δύο  στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα
  • μία  στην περιοχή των Αμπελοκήπων
  • μία στην περιοχή της Ομόνοιας
  • μία  στην περιοχή του Κολωνακίου.

Για ανακύκλωση του εγκλήματος κάνουν λόγο οι αστυνομικοί 

Δυσαρεστημένοι οι αστυνομικοί με τις «εύκολες» αποφυλακίσεις κακοποιών, οι οποίοι κρίνονται ως επικίνδυνοι κάνουν για μια ακόμη φορά λόγο για «ανακύκλωση του εγκλήματος».

Ο συγκεκριμένος Νιγηριανός είχε συλληφθεί περίπου από τους… ίδιους αστυνομικούς το 2013 για ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων.

Ενώ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών, τρία χρόνια μετά, το 2016, χάρη στις  διατάξεις του «νόμου Παρασκευόπουλου» βρέθηκε ελεύθερος να συνεχίζει τις απάνθρωπες επιθέσεις κατά ανυπεράσπιστων πολιτών, που τώρα δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις