Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Με νέο δημοψήφισμα διεκδικεί η Σκωτία την ανεξαρτησία της
ΚΟΣΜΟΣ

Με νέο δημοψήφισμα διεκδικεί η Σκωτία την ανεξαρτησία της

Επιμένει σε δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της η Σκωτία, με την πρωθυπουργό να ανακοινώνει εκτάκτως πως αυτό θα μπορούσε να διεξαχθεί μέσα στο φθινόπωρο του 2018. Η Νίκολα Στέρτζον ένα 24ωρο πριν η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοινώσει την έναρξη των διαδικασιών του άρθρου 50 για το Brexit, κατηγορεί την βρετανική κυβέρνηση πως αδιαφόρησε για […]

720_112669_cce6f6c0c1-9a10cb0c063597df

Επιμένει σε δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της η Σκωτία, με την πρωθυπουργό να ανακοινώνει εκτάκτως πως αυτό θα μπορούσε να διεξαχθεί μέσα στο φθινόπωρο του 2018.

Η Νίκολα Στέρτζον ένα 24ωρο πριν η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοινώσει την έναρξη των διαδικασιών του άρθρου 50 για το Brexit, κατηγορεί την βρετανική κυβέρνηση πως αδιαφόρησε για την Σκωτία.

«Η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι», είπε η Στέρτζον, όμως «η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει κάνει ούτε μισό βήμα συμβιβασμού». Η Τερέζα Μέι είχε δεσμευτεί πως θα στηρίξει τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για τη Σκωτία αν διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες, με την πρωθυπουργό της Σκωτίας να υποστηρίζει ότι αυτή η στιγμή έφτασε.

Σήμερα πραγματοποιείται στη Βουλή των Κοινοτήτων συζήτηση και ψηφοφορία για την τροπολογία στο σχέδιο της κυβέρνησης που αφορά τους Ευρωπαίους μετανάστες.

Η ενεργοποίηση του άρθρου 50, θα σταλεί από την πρωθυπουργό μέσα στις δύο επόμενες ημέρες, εφόσον το πιο πάνω νομοσχέδιο περάσει χωρίς αλλαγές.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις