Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Κορινθία: Εξαρθρώνεται συμμορία που “σκορπούσε” τρόμο και αίμα σε ηλικιωμένους
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορινθία: Εξαρθρώνεται συμμορία που “σκορπούσε” τρόμο και αίμα σε ηλικιωμένους

Του Πέτρου Καρσιώτη Εξαρθρώνεται από την Ασφάλεια στην Κορινθία, συμμορία τρόμου που λήστευε ηλικιωμένους μέσα στα σπίτια τους. Στα χέρια της αστυνομίας τρεις από τους έξι δράστες Συμμορία, που σκορπούσε αίμα και τρόμο σε ηλικιωμένους και γυναίκες σε περιοχές της Κορινθίας, εξαρθρώνεται από την Ασφάλεια. Συνελήφθησαν σε  παράλληλες επιχειρήσεις τρεις ημεδαποί, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει […]

diariktisouper_533_355[1]_0_0

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εξαρθρώνεται από την Ασφάλεια στην Κορινθία, συμμορία τρόμου που λήστευε ηλικιωμένους μέσα στα σπίτια τους.

Στα χέρια της αστυνομίας τρεις από τους έξι δράστες

Συμμορία, που σκορπούσε αίμα και τρόμο σε ηλικιωμένους και γυναίκες σε περιοχές της Κορινθίας, εξαρθρώνεται από την Ασφάλεια.

Συνελήφθησαν σε  παράλληλες επιχειρήσεις τρεις ημεδαποί, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει άλλους τρεις που διαφεύγουν.

Με τη σύλληψη των τριών, εξιχνιάστηκαν έως τώρα δώδεκα  περιπτώσεις ληστείας και απόπειρας ληστείας, δεκαεπτά περιπτώσεις κλοπών,  τέσσερις περιπτώσεις αποπειρών κλοπής , καθώς και δύο  περιπτώσεις εκβίασης και εμπρησμού, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν σε τοπικές  κοινότητες των Δήμων Κορινθίων και Βέλου-Βόχας Κορινθίας.

Σε βάρος των εμπλεκομένων  σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, εκβίαση, εμπρησμό και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Όπως εξακρίβωσαν απλό την έρευνα οι αστυνομικοί της ασφάλειας Κορίνθου, οι έξι  με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν τις παρακάτω περιπτώσεις ληστείας και απόπειρας ληστείας:

Εισέβαλαν στα σπίτια, χτυπούσαν τους ιδιοκτήτες άρπαζαν χρήματα και κοσμήματα

  • Την 1.1.2017 και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, διέρρηξαν οικία ηλικιωμένης ημεδαπής και με τη χρήση σωματικής βίας, την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν ηλεκτρική συσκευή.
  • Την 2.1.2017 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, διέρρηξαν οικία ζεύγους ημεδαπών και με την απειλή κυνηγετικού όπλου και τη χρήση σωματικής βίας, τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα και τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.
  • Την 2.1.2017 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, προσέγγισαν ημεδαπή και με την απειλή κυνηγετικού όπλου και τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν τη τσάντα της, που περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα.
article13158.w_l

Με κυνηγετικό όπλο ακινητοποίησαν γυναίκα υπάλληλο καταστήματος

  •  Την 2.1.2017 το βράδυ, στο Βέλο Κορινθίας, μπήκαν σε κατάστημα και με την απειλή κυνηγετικού όπλου, ακινητοποίησαν ημεδαπή υπάλληλο και αφαίρεσαν τη τσάντα της, καθώς και χρήματα.
  • Την 9.1.2017 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, μπήκαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής και με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση σωματικής βίας, την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.
  • Την 20.1.2017 το μεσημέρι, στα Εξαμίλια Κορινθίας, προσέγγισαν ηλικιωμένο ημεδαπό και με τη χρήση σωματικής βίας, τον ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα, κινητό τηλέφωνο, καθώς και τα κλειδιά επιβατηγού οχήματος, με το οποίο στη συνέχεια διέφυγαν.
  • Την 21.1.2017 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπής και με τη χρήση σωματικής βίας, την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.
  • Την 21.1.2017 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, μπήκαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής και με τη χρήση σωματικής βίας, την ακινητοποίησαν, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.

Ακινητοποίησαν τις γυναίκες με χτυπήματα και έκλεψαν τα πράγματα τους

  • Την 22.1.2017 το μεσημέρι, στα Εξαμίλια Κορινθίας, προσέγγισαν δύο (2) ημεδαπές και με τη χρήση σωματικής βίας, τις ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν τσάντα που περιείχε χρήματα και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
  • Την 22.1.2017 το βράδυ, στο Βέλο Κορινθίας, διέρρηξαν οικία ηλικιωμένης ημεδαπής και με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση σωματικής βίας, την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα, κόσμημα και κινητό τηλέφωνο.

Τον λήστεψαν, άρπαξαν το φορτηγάκι του και τον εκβίαζαν να πληρώσει για να του το επιστρέψουν

  • Την 27.1.2017 το μεσημέρι, στα Εξαμίλια Κορινθίας, προσέγγισαν ηλικιωμένο ημεδαπό και με τη χρήση σωματικής βίας, τον ακινητοποίησαν και του αφαίρεσαν χρήματα και τα κλειδιά οχήματός του, με το οποίο διέφυγαν, ενώ στη συνέχεια, επικοινώνησαν με τον ανωτέρω παθόντα και του απαίτησαν, με εκβιαστικό τρόπο, να τους παραδώσει χρηματικό ποσό, προκειμένου να του επιστρέψουν το όχημα που του είχαν αφαιρέσει.
  • Την 28.1.2017 το μεσημέρι, στα Εξαμίλια Κορινθίας, προσέγγισαν ημεδαπή και με τη χρήση σωματικής βίας, την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν κινητό τηλέφωνο και κοσμήματα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις