Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Στην απομόνωση των τουρκικών φυλακών ο ανταποκριτής της Die Welt: “Δεν μου επιτρέπουν ούτε να γράψω”
ΚΟΣΜΟΣ

Στην απομόνωση των τουρκικών φυλακών ο ανταποκριτής της Die Welt: “Δεν μου επιτρέπουν ούτε να γράψω”

  Επιστολή «απόγνωσης» του ανταποκριτή της γερμανικής Die Welt Ντενίζ Γιουτζέλ, που κρατείται στις τουρκικές φυλακές, δημοσιεύει εφημερίδα Welt am Sonntag. Ο 43χρονος Γερμανοτούρκος δημοσιογράφος, συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα εξαιτίας των άρθρων που έγραψε με θέμα την επίθεση χάκερ στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, υπουργού Ενέργειας και γαμπρού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος […]

 58b6ad1e3f7ce

Επιστολή «απόγνωσης» του ανταποκριτή της γερμανικής Die Welt Ντενίζ Γιουτζέλ, που κρατείται στις τουρκικές φυλακές, δημοσιεύει εφημερίδα Welt am Sonntag.

Ο 43χρονος Γερμανοτούρκος δημοσιογράφος, συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα εξαιτίας των άρθρων που έγραψε με θέμα την επίθεση χάκερ στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, υπουργού Ενέργειας και γαμπρού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος τον κατηγορεί για υποκίνηση δημόσιας βίας και προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης, συγκεκριμένα των Κούρδων αυτονομιστών και αντιμετωπίζει τον κίνδυνο κάθειρξης έως και δέκα ετών.

Ο Γιουτζέλ, σε επιστολή που υπαγόρευσε στον Σαφάκ Παβέι, στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος CHP, περιγράφει την απομόνωση του σαν «σχεδόν μια μορφή βασανιστηρίου», υπογραμμίζοντας πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Ο δημοσιογράφος, η σύλληψη του οποίου κορύφωσε την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες, υπαγόρευσε την επιστολή στον Παβέι, όταν τον επισκέφτηκε στην φυλακή υψίστης ασφαλείας, καθώς οι Αρχές του απαγόρεψαν να γράψει ο ίδιος.

21B

Μάλιστα όπως αναφέρει, έκαναν έλεγχο και στα χέρια του για να δουν αν έχει γράψει μυστικά μηνύματα.

«Εδώ στην φυλακή του στη Σηλυβρία κρατούμαι μόνος σε χωριστό κελί. Αυτό είναι πολύ δυσάρεστο. Μου συμπεριφέρονται καλά, αλλά το να είμαι μόνος είναι σχεδόν μια μορφή βασανιστηρίου» γράφει ο Γιουτζέλ στην επιστολή.

«Υποτίθεται ότι δεν μπορώ να επικοινωνήσω με κανέναν και παραμένω σε απομόνωση στο κελί μου», προσθέτει.

Από την πλευρά του το Βερολίνο χαρακτήρισε παράλογους τους χαρακτηρισμούς «πράκτορας» και «στέλεχος των Κούρδων αυτονομιστών» που χρησιμοποίησε ο Ερντογάν για τον 43χρονο δημοσιογράφο, ζητώντας την άμεσα αποφυλάκιση του.

Έξω από τα γραφεία των κεντρικών γραφείων των εφημερίδων Bild και Welt στο κέντρο του Βερολίνου, έχει αναρτηθεί τεράστιο πανό με το σύνθημα «#freedeniz».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις