Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

28

Σεπτεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σοκάρουν τα στοιχεία: “Η Κατερίνα ψυχορραγούσε και ο πατέρας του 18χρονου προσπαθούσε να τον γλιτώσει κάνοντας τον οδηγό”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκάρουν τα στοιχεία: “Η Κατερίνα ψυχορραγούσε και ο πατέρας του 18χρονου προσπαθούσε να τον γλιτώσει κάνοντας τον οδηγό”

Συγκλονίζουν όσα έρχονται στο φως για το τραγικό δυστύχημα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, που κόστισε τη ζωή στην 14χρονη Κατερίνα. Το ανήλικο κορίτσι, επέστρεφε σπίτι από το φροντιστήριο, όταν ένας 18χρονος που έτρεχε έπεσε πάνω της στην διάβαση των πεζών. Ο νέος δεν είχε δίπλωμα, είχε πατημένο γκάζι και παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη, σκοτώνοντας ένα παιδί. […]

14xron

Συγκλονίζουν όσα έρχονται στο φως για το τραγικό δυστύχημα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, που κόστισε τη ζωή στην 14χρονη Κατερίνα.

Το ανήλικο κορίτσι, επέστρεφε σπίτι από το φροντιστήριο, όταν ένας 18χρονος που έτρεχε έπεσε πάνω της στην διάβαση των πεζών. Ο νέος δεν είχε δίπλωμα, είχε πατημένο γκάζι και παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη, σκοτώνοντας ένα παιδί.

Κατερίνα

Ο θείος της Κατερίνας, καταγγέλλει την συμπεριφορά του 18χρονου, λέγοντας πως έτρεχε συνεχώς μέσα στην πόλη με το αυτοκίνητο του πατέρα του, ενώ στο Facebook έγραφε λεζάντες όπως «κυκλοφορώ κι οπλοφορώ».

«Κοιτάξτε, ο συγκεκριμένος, είναι ένας γνωστός τύπος της μαγκιάς, ο οποίος έκανε αναρτήσεις σε ανύποπτο χρόνο στο Facebook, το αυτοκίνητο του και έβαζε λεζάντες του τύπου “κυκλοφορώ κι οπλοφορώ”, ο τρόπος της οδήγησης του ήταν επιθετικός έτρεχε μέσα στην πόλη σε μια περιοχή που δεν μπορείς να αναπτύξεις ταχύτητα πάνω από 30χλμ και κάνοντας διάφορες εξυπνάδες, σπιναρίσματα και κόντρες. Το θέμα είναι αυτός ο άνθρωπος σκότωσε την ανιψιά μου, παραβιάζοντας τον κόκκινο σηματοδότη και την πάτησε πάνω στο πεζοδρόμιο» λέει ο κ. Θανάσης.

Το τραγικό δυστύχημα έγινε μόλις 50 μέτρα από το σπίτι της κοπέλας, ενώ θα μπορούσε να είχε σωθεί, εξηγεί ο κ. Θανάσης μιλώντας στο protothema.
greenthumb

«Το παιδί είχε πατήσει το κουμπάκι, έτσι όπως έκανε πάντα, ήταν και μονόδρομος, πέρασε την διάβαση, αυτός προφανώς είχε ξεκινήσει με μεγάλη ταχύτητα από τα προηγούμενα φανάρια, δεν είδε αυτοκίνητο αλλά μόνο το κόκκινο φανάρι, και δεν ξέρω πως έχασε τον έλεγχο του αυτοκίνητου, γιατί είχε ένα φρενάρισμα 30-40 μέτρα και αντί να πάει ευθεία έχασε τον έλεγχο και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο προχώρησε και σκότωσε το παιδί μας πάνω στο πεζοδρόμιο».

Αυτό που σοκάρει όμως, είναι ο πατέρας του 18χρονου οδηγού που έτρεξε να γλιτώσει τον γιο του, χωρίς να ενδιαφερθεί για το τραυματισμένο κορίτσι, λέει ο κ. Θανάσης.

Ο πατέρας, πήγε στο σημείο και προσπάθησε να φανεί πως ήταν αυτός ο οδηγός.
dr_1

«Αυτός, διέφυγε, προσπάθησε καταρχάς να διαφύγει με το αυτοκίνητο αλλά δεν μπορούσε γιατί ήταν ακινητοποιημένο, έτσι αποφάσισε να φύγει ο ίδιος, αφήνοντας το παιδί να ψυχορραγεί… έπρεπε το παιδί να το πάρει, μαζί με τους υπόλοιπους ανθρώπους που έτρεξαν… ευτυχώς που υπήρξαν μάρτυρες γιατί εκείνοι τον σταμάτησαν για να μην φύγει. Κυνήγησαν και τον έπιασαν, η περίπτερου έβριζε τον πατέρα του που ήρθε στο σημείο και παρίστανε τον οδηγό του αυτοκινήτου. Αφού πανικοβλήθηκε και έφυγε, πως είχε την ψυχραιμία να πάρει τηλέφωνο τον πατέρα του και να οργανώσει το σκηνικό για να παριστάνει ότι ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου, γιατί ο ίδιος δεν είχε δίπλωμα. Καμία σημασία για το παιδί που ψυχορραγούσε όπου η άμεση επέμβαση θα μπορούσε να είχε σώσει το παιδί, αυτή είναι η υγιής αντιμετώπιση ενώ αυτός δεν έδωσε καμία σημασία, ένα συγγνώμη, ένα κεράκι» ανέφερε. Ο νεαρός, αφέθηκε ελεύθερος και αναμένεται η δίκη για την υπόθεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις