Αθήνα

°C

Τρίτη

21

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Επίτιμος Αρχηγός Στόλου Ναύαρχος Π. Λίτσας: “Αν χάσουμε το παιχνίδι στο Αιγαίο, χαθήκαμε ως έθνος” (video)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίτιμος Αρχηγός Στόλου Ναύαρχος Π. Λίτσας: “Αν χάσουμε το παιχνίδι στο Αιγαίο, χαθήκαμε ως έθνος” (video)

Τις δύο περιοχές που έχουν βάλει στο μάτι οι Τούρκοι, ανέφερε σε ομιλία του σε σχολή γονέων στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Αικατερίνης, ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου Ναύαρχος Π. Λίτσας, με θέμα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το Αιγαίο, είναι σίγουρα η πρώτη περιοχή στην οποία θα επιτεθούν οι Τούρκοι αν αποφασίσουν να «σκληρύνουν» το παιχνίδι, μια μάχη που […]

Capture

Τις δύο περιοχές που έχουν βάλει στο μάτι οι Τούρκοι, ανέφερε σε ομιλία του σε σχολή γονέων στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Αικατερίνης, ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου Ναύαρχος Π. Λίτσας, με θέμα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Το Αιγαίο, είναι σίγουρα η πρώτη περιοχή στην οποία θα επιτεθούν οι Τούρκοι αν αποφασίσουν να «σκληρύνουν» το παιχνίδι, μια μάχη που αν χαθεί, θα εξαφανίσει από τον χάρτη την Ελλάδα.

«Θεωρώ αδιανόητο και είναι μη αποδεκτό για όποιον φοράει στολή, ότι μπορεί να χαθεί το παιχνίδι μέσα στο Αιγαίο. Εάν χάσουμε το παιχνίδι μέσα στο Αιγαίο τα χάσαμε όλα. Θα σταματήσουμε να υπάρχουμε ως κράτος, πιθανός και ως Έθνος», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί η ανατολική Μεσόγειος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Λίτσα, η θαλάσσια περιοχή δηλαδή νοτιοανατολικά της Ρόδου, ανατολικά της Κρήτης, δυτικά της Κύπρου καθώς και τα νησιά Στρογγυλή και Ρω.

«Το επόμενο πεδίο επιχειρήσεων είναι η Ανατολική Μεσόγειος, δεν ξέρω, αλλά έχω την αίσθηση, μπορεί να κάνω και λάθος και εύχομαι να είναι έτσι, ότι εκεί θα παιχτεί το «παιχνίδι» τους επόμενους μήνες. Εκεί είναι τα λεφτά και εκεί θα γίνουν όλα. Η χώρα πρέπει να βρει στηρίγματα στην Ανατολική Μεσόγειο σε κάθε περίπτωση, γιατί έχω την αίσθηση ότι εκεί κάτι θα συμβεί. Είναι μία περιοχή μακριά από εμάς, είναι ανοιχτή θάλασσα, μακριά από τις βάσεις μας, οι Τούρκοι είναι δίπλα, απειλή από τον αέρα έντονη, η δική μας υποστήριξη από την αεροπορία δεν φτάνει εκεί κάτω».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις