Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

28

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Χουλιαράκης: “Θετικά και αρνητικά μέτρα θα ψηφιστούν ταυτόχρονα” (Video)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χουλιαράκης: “Θετικά και αρνητικά μέτρα θα ψηφιστούν ταυτόχρονα” (Video)

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ενημερώνοντας τη Βουλή για τα αποτελέσματα του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, δήλωσε «Αν η διαπραγμάτευση γινόταν μόνο με τους τρεις ευρωπαϊκούς θεσμούς, θα είχε ήδη ολοκληρωθεί». Ο κ. Χουλιαράκης ξεκαθάρισε ότι το πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές προβλέπει ταυτόχρονη νομοθέτηση περιοριστικών και επεκτατικών μέτρων, υπό την προϋπόθεση ότι […]

ImageHandler

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ενημερώνοντας τη Βουλή για τα αποτελέσματα του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, δήλωσε «Αν η διαπραγμάτευση γινόταν μόνο με τους τρεις ευρωπαϊκούς θεσμούς, θα είχε ήδη ολοκληρωθεί».

Ο κ. Χουλιαράκης ξεκαθάρισε ότι το πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές προβλέπει ταυτόχρονη νομοθέτηση περιοριστικών και επεκτατικών μέτρων, υπό την προϋπόθεση ότι τα δημόσια οικονομικά παραμένουν σε τροχιά επίτευξης των στόχων. Μάλιστα, σημείωσε ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι των πλεονασμάτων, θα υπάρξει κατ’ αναλογία μείωση των θετικών μέτρων.

Ακόμη, σημείωσε ότι «προφανώς τα περιοριστικά μέτρα έχουν συνέπειες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια μερίδα νοικοκυριών θα επιβαρυνθεί περισσότερο από ό,τι θα επωφεληθεί από τα θετικά μέτρα. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μια άλλη μερίδα νοικοκυριών θα ωφεληθεί περισσότερο».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις