Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Βρέθηκαν εκατοντάδες κινητήρες και “εγκέφαλοι” κλεμμένων οχημάτων σε εταιρεία ανταλλακτικών στην Πάτρα
ΕΛΛΑΔΑ

Βρέθηκαν εκατοντάδες κινητήρες και “εγκέφαλοι” κλεμμένων οχημάτων σε εταιρεία ανταλλακτικών στην Πάτρα

Του Πέτρου Καρσιώτη Στα ίχνη μεγάλου, πολυπλόκαμου κυκλώματος, που κλέβει αυτοκίνητα από την Αττική και την υπόλοιπη χώρα και τα διοχετεύει στη συνέχεια ως ανταλλακτικά σε κάποιες  εταιρίες εμπορίας ανταλλακτικών, βρίσκεται η Αστυνομία. Σε μια τέτοια επιχείρηση εμπορίας ανταλλακτικών στην Πάτρα, οι αστυνομικοί της ασφάλειας σε έφοδό τους ανακάλυψαν εκατόν ογδόντα δύο κινητήρες αυτοκινήτων από […]

plasta

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στα ίχνη μεγάλου, πολυπλόκαμου κυκλώματος, που κλέβει αυτοκίνητα από την Αττική και την υπόλοιπη χώρα και τα διοχετεύει στη συνέχεια ως ανταλλακτικά σε κάποιες  εταιρίες εμπορίας ανταλλακτικών, βρίσκεται η Αστυνομία.

Σε μια τέτοια επιχείρηση εμπορίας ανταλλακτικών στην Πάτρα, οι αστυνομικοί της ασφάλειας σε έφοδό τους ανακάλυψαν εκατόν ογδόντα δύο κινητήρες αυτοκινήτων από διάφορες μάρκες, οι οποίοι, όπως σημειώνεται έφεραν στην πλειοψηφία τους εμφανή ίχνη παραποίησης, όπως αποξεσμένους η εντυπωμένους αριθμούς κινητήρων με διαφορετική μορφή και γραμματοσειρά.

Επίσης, στην πρώτη φάση των ερευνών, που συνεχίζονται, κατασχέθηκαν και 68 ηλεκτρονικές μονάδες(εγκέφαλοι οχημάτων), καθώς και ένα ηλεκτρονικό τρυπάνι, μικρών διαστάσεων.

Συνελλήφθησαν δύο Έλληνες κι ένας Αλβανός

Κατά την επιχείρηση της Ασφάλειας Πατρών, συνελήφθη ο 57χρονος ιδιοκτήτης της εταιρίας και οι τρεις συνεργοί του, που εργάζονταν ως υπάλληλοι, Πρόκειται για δύο ΄Ελληνες και έναν Αλβανό.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, της πλαστογραφίας και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.

Είχαν δηλωθεί οι κλοπές των αυτοκινήτων στην Αστυνομία

Από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα  και από την εξέταση των κατασχεθέντων πειστηρίων προέκυψε ότι :

– Μέρος από τους ηλεκτρονικούς εγκεφάλους που έχουν κατασχεθεί αντιστοιχεί σε οχήματα για τα οποία είχαν δηλωθεί κλοπές σε αστυνομικές Υπηρεσίες της Αττικής,

– Για ένα από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα στο χώρο της εταιρείας, είχε δηλωθεί κλοπή, σε αστυνομική Υπηρεσία της Αττικής.

Είχαν ειδικό εξοπλισμό για την απόξεση των κινητήρων

Σημειώνεται ότι, οι δράστες σε ειδικό χώρο διέθεταν κατάλληλο εξοπλισμό για την απόξεση και τροποποίηση των μεταλλικών επιφανειών των οχημάτων, πάνω στους οποίους επαναχάρασσαν ψηφιακούς αριθμούς κινητήρων και πλαισίων.

Οι κινητήρες και τα μέρη των οχημάτων που κατασχέθηκαν θα ελεγχθούν από ειδικό συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, σε ότι αφορά την προέλευση τους και τυχόν παραποίησης τους.

Η Αστυνομία σημειώνει ακόμη ότι ο 57χρονος ιδιοκτήτης έχει απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις