Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Φίλης: Μείωση αφορολόγητου-συντάξεων με παράλληλη μείωση φορολογίας επιχειρήσεων δεν περνάει
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φίλης: Μείωση αφορολόγητου-συντάξεων με παράλληλη μείωση φορολογίας επιχειρήσεων δεν περνάει

Σε μια συζήτηση για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας μετατράπηκε ο διάλογος του Νίκου Φίλη με τους πολιτικούς συντάκτες στην Βουλή.  Μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης δήλωσε πως “Δεν είναι δυνατόν να τσακίζουμε τους συνταξιούχους και να ελαφρύνουμε τις επιχειρήσεις. Αυτό δεν περνά. Δεν υπάρχει περίπτωση να το φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή και είμαι […]

filhs

Σε μια συζήτηση για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας μετατράπηκε ο διάλογος του Νίκου Φίλη με τους πολιτικούς συντάκτες στην Βουλή. 

Μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης δήλωσε πως “Δεν είναι δυνατόν να τσακίζουμε τους συνταξιούχους και να ελαφρύνουμε τις επιχειρήσεις. Αυτό δεν περνά. Δεν υπάρχει περίπτωση να το φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή και είμαι σίγουρος πως θα τους πείσουμε -εννοεί τους δανειστές-. Ενώ στην ερώτηση τι θα σημαίνει αν   η μείωση του αφορολόγητου – συντάξεων συνδυαστεί  με παράλληλη μείωση του ΕΝΦΙΑ σημείωσε “εκεί αλλάζουν τα πράγματα. Αν μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος στα τρόφιμα θα είναι διαφορετική η αντιμετώπιση”.

Την ίδια στιγμή ωστόσο τόνισε πως “δεν είμαι αντιπολιτευόμενος. Είμαι συμπολιτευόμενος. Είμαι φανατικά συμπολιτευόμενος. Δεν είμαι σαρκοφάγο. Είμαι σάρκα από την σάρκα αυτού του χώρου”.

Επιπλέον γνωστοποίησε πως εχθές το βράδυ είχε συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο της συνάντησης. Αναφορικά με το ζήτημα που είχε προκύψει με τα εξοπλιστικά και την ερώτηση που είχε καταθέσει και τελικά απέσυρε, επεσήμανε πως το ζήτημα μπορεί να επανέλθει καθώς είναι άτοπο να δίνονται τόσα χρήματα για εξοπλισμούς την ίδια στιγμή που γίνονται περικοπές στις συντάξεις.Σε κάθε περίπτωση τόνισε πως δεν έχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα με τον Πάνο Καμμένο, καθώς όπως είπε τα ίδια  θα υποστήριζε αν υπουργός ήταν ο κ. Βίτσας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις