Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Αποσπούσαν αυτοκίνητα με απάτη από ιδιώτες και εταιρίες ενοικιάσεως και τα έστελναν στα διαλυτήρια για ανταλλακτικά!
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αποσπούσαν αυτοκίνητα με απάτη από ιδιώτες και εταιρίες ενοικιάσεως και τα έστελναν στα διαλυτήρια για ανταλλακτικά!

Του Πέτρου Κασριώτη Αποσπούσαν  «μέσα από τα χέρια» εταιριών ενοικίασης  και ιδιωτών αυτοκίνητα,  τα οποία στη συνέχεια  έστελναν σε διαλυτήρια όπου μετατρέπονταν σε ανταλλακτικά και προωθούνταν στη μαύρη αγορά! Αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, συνέλαβαν τρία άτομα, ενώ αναζητούνται άλλα έξι, ως συνεργοί τους. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι  εμπλεκόμενοι  συγκρότησαν από αρχές του […]

autokinita-antallaktika

Του Πέτρου Κασριώτη

Αποσπούσαν  «μέσα από τα χέρια» εταιριών ενοικίασης  και ιδιωτών αυτοκίνητα,  τα οποία στη συνέχεια  έστελναν σε διαλυτήρια όπου μετατρέπονταν σε ανταλλακτικά και προωθούνταν στη μαύρη αγορά!

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, συνέλαβαν τρία άτομα, ενώ αναζητούνται άλλα έξι, ως συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι  εμπλεκόμενοι  συγκρότησαν από αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, εγκληματική ομάδα με σκοπό την αφαίρεση αυτοκινήτων.

Για να βάλουν τα αυτοκίνητα «στο χέρι» χρησιμοποιούσαν δύο τρόπους, ανάλογα με το ποιος ήταν ο κάτοχός τους.

Νοίκιαζαν αυτοκίνητα και δήλωναν κλοπή των οχημάτων τα οποία οδηγούσαν στα διαλυτήρια

Σε ό,τι αφορούσε τις εταιρίες ενοικιάσεων, τα μέλη της σπείρας παρουσιάζονταν  ως πελάτες, πετυχαίνοντας τη μίσθωση οχημάτων τα οποία στη συνέχεια είτε δεν επέστρεφαν είτε δήλωναν ότι τους τα έκλεψαν!

Σε ό,τι αφορούσε τους ιδιώτες,  τους εντόπιζαν μέσω αγγελιών πώλησης , που  είχαν αναρτήσει  στο διαδίκτυο.

Τους έπειθαν ότι… ενδιαφέρονται για την αγορά του αυτοκινήτου τους, τους απέστελλαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πλαστό αποδεικτικό ηλεκτρονικής κατάθεσης των χρημάτων και παραλάμβαναν τα οχήματα πριν οι κάτοχοι τους διαπιστώσουν στην τράπεζα ότι δεν είχε κατατεθεί ούτε ευρώ!

Όταν δεν τα έκαναν … ανταλλακτικά μετέφεραν με αυτά ναρκωτικά!

Σε περίπτωση, πάντως που τα αυτοκίνητα δεν οδηγούνταν στα διαλυτήρια για να μετατραπούν σε… βίδες, τα χρησιμοποιούσαν για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών!

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν συνολικά δεκατρείς  περιπτώσεις απατών, υπεξαιρέσεων και κλοπών οχημάτων στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη, με την αξία των αφαιρεθέντων αυτοκινήτων να υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις