Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εξαρθρώθηκε από την Οικονομική αστυνομία κύκλωμα που διακινούσε παράνομα φάρμακα (Photos)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαρθρώθηκε από την Οικονομική αστυνομία κύκλωμα που διακινούσε παράνομα φάρμακα (Photos)

Του Πέτρου Καρσιώτη Κύκλωμα, που διακινούσε παράνομα ψευδεπίγραφα φάρμακα, άγνωστης προέλευσης με σκοπό να τα εξάγουν επίσης λαθραία σε χώρες του εξωτερικού όπου οι τιμές τους είναι έως και τριπλάσιες, εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία. Η έρευνα έγινε σε δύο αποθήκες φαρμάκων και σε σπίτια των εμπλεκομένων, σε Πέλλα και Θεσσαλονίκη. Συνελήφθησαν συνολικά 5 εμπλεκόμενοι,  […]

22022017farmaka003

Του Πέτρου Καρσιώτη

Κύκλωμα, που διακινούσε παράνομα ψευδεπίγραφα φάρμακα, άγνωστης προέλευσης με σκοπό να τα εξάγουν επίσης λαθραία σε χώρες του εξωτερικού όπου οι τιμές τους είναι έως και τριπλάσιες, εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία.

22022017farmaka004

Η έρευνα έγινε σε δύο αποθήκες φαρμάκων και σε σπίτια των εμπλεκομένων, σε Πέλλα και Θεσσαλονίκη. Συνελήφθησαν συνολικά 5 εμπλεκόμενοι,  ηλικίας από 31 έως 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση– αδικήματα της νοθείας τροφίμων, της κυκλοφορίας φαρμάκων που προορίζονται για ανθρώπινη χρήση και παράβαση του νόμου για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Η εξάρθρωση του κυκλώματος επετεύχθη μετά από πληροφορίες για τη δράση εγκληματικού δικτύου,  που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση φαρμάκων, των οποίων η χρήση μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην υγεία ή κίνδυνο στην ανθρώπινη ζωή.

22022017farmaka002 22022017farmaka001

Σ ε συνεργασία με εκπροσώπους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας, μετά τις συλλήψεις προχώρησε στις κατασχέσεις φαρμάκων, εγγράφων και χρημάτων.

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν:

  1.  2.216 συσκευασίες φαρμάκων, αξίας 74.000 ευρώ,
  2. συναλλαγματικές, αξίας 630.000 ευρώ,
  3. το χρηματικό ποσό των 6.100 ευρώ,
  4. 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
  5. ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα,
  6. σφραγίδες, τραπεζικά βιβλιάρια, επιταγές και λοιπά έγγραφα.

Η Αστυνομία έκανε γνωστό ότι μέρος  των συσκευασιών φαρμάκων δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία γνησιότητας, ενώ το σύνολο αυτών δεν συνοδευόταν από τα απαραίτητα παραστατικά προκειμένου να εξακριβωθεί η προέλευση τους.

Μάλιστα μεταξύ των κατασχεθέντων, περιέχονται και φαρμακευτικές ουσίες που υπάγονται στο νόμο για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις