Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Διαρκές το μαρτύριο διερχόμενων οδηγών στην «αερογέφυρα του τρόμου» στη Θήβα (Photos)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαρκές το μαρτύριο διερχόμενων οδηγών στην «αερογέφυρα του τρόμου» στη Θήβα (Photos)

Του Πέτρου Καρσιώτη Διαρκές είναι το μαρτύριο διερχόμενων οδηγών από τη γέφυρα Πυρίου της Θήβας, που από τα ίδια τα θύματα αποκαλείται «αερογέφυρα του τρόμου»! Δεκάδες διερχόμενοι οδηγοί, τους δύο προηγούμενους μήνες, έζησαν εφιαλτικές στιγμές, παγιδευμένοι από τα μέλη μιας ακόμη συμμορίας από Ρομά, που έστηναν ενέδρες με αρχηγό μια 37χρονη! Καθώς πολλοί οδηγοί περνώντας […]

22022017speira001

Του Πέτρου Καρσιώτη

Διαρκές είναι το μαρτύριο διερχόμενων οδηγών από τη γέφυρα Πυρίου της Θήβας, που από τα ίδια τα θύματα αποκαλείται «αερογέφυρα του τρόμου»!

Δεκάδες διερχόμενοι οδηγοί, τους δύο προηγούμενους μήνες, έζησαν εφιαλτικές στιγμές, παγιδευμένοι από τα μέλη μιας ακόμη συμμορίας από Ρομά, που έστηναν ενέδρες με αρχηγό μια 37χρονη!

Καθώς πολλοί οδηγοί περνώντας τη συγκεκριμένη γέφυρα, ανακόπτουν ταχύτητα λόγω και της στενότητας, τα μέλη της συμμορίας, άλλοτε πετώντας πέτρες προς τα διερχόμενα αυτοκίνητα, άλλοτε τοποθετώντας τεχνητά εμπόδια στο οδόστρωμα, ακινητοποιούσαν εντελώς τους οδηγούς.

Τα σχέδια των ληστών που … εκπονούσε η 37χρονη αρχηγός της συμμορίας

Ένα από τα σχέδια της 37χρονης που καθοδηγούσε ενήλικους και ανήλικους συνεργούς ήταν να προσφέρονται να… βοηθήσουν τους τρομοκρατημένους οδηγούς, ανοίγοντας τις πόρτες.

Την ίδια στιγμή που τα θύματα κοιτούσαν σαστισμένα, με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις αφαιρούσαν από χρήματα μέχρι ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας που έβρισκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Εξαπέλυαν επιθέσεις με γροθιές, κλωτσιές και άλλα αντικείμενα

Καταγραφή

Ένα άλλο σχέδιο, που έμπαινε σε εφαρμογή «προέβλεπε» ότι αν δεν ήταν δυνατή η κλοπή δια της δήθεν βοήθειας, να εξαπολύονται επιθέσεις με γροθιές, κλωτσιές και άλλα αντικείμενα κατά των οδηγών και των συνεπιβατών τους.

Σε οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας της Θήβας, συνελήφθησαν εννέα μέλη της συμμορίας,  εκ των οποίων μία 37χρονη γυναίκα και τέσσερις άνδρες, ηλικίας 25, 23, 20 και 23 ετών («αρχηγικά» στελέχη), καθώς και τέσσερις ανήλικοι (από 12 έως και 17 ετών).

Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν οκτώ (8) μέλη της σπείρας, ηλικίας από 11 έως και 34 ετών, ενώ για την συμμετοχή του στη συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα

Η νέα εγκληματική ομάδα με μέλη που έχουν συλληφθεί κατ επανάληψιν από την αστυνομία, συγκροτήθηκε το Δεκέμβριο του 2016 με ορμητήριο και χώρο απόκρυψης των κλοπιμαίων τον Οικισμό του Πυρίου Θηβών.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις