Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

21

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Χάρης Θεοχάρης: “Η χώρα δεν κυβερνάται, βρίσκεται σε αυτόματο πιλότο”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάρης Θεοχάρης: “Η χώρα δεν κυβερνάται, βρίσκεται σε αυτόματο πιλότο”

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, όπου αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup . “Η κυβέρνηση πήρε απόφαση και έδωσε ότι ήθελαν στην ουσία τους οι θεσμοί. Αυτό σημαίνει ότι 1,4 εκατ. συνταξιούχοι από το 2019 θα υποστούν και πάλι κόψιμο των συντάξεων, κατά 20% μεσοσταθμικά” επεσήμανε και προσέθεσε : “Φτάνουν σε […]

ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, όπου αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup .

“Η κυβέρνηση πήρε απόφαση και έδωσε ότι ήθελαν στην ουσία τους οι θεσμοί. Αυτό σημαίνει ότι 1,4 εκατ. συνταξιούχοι από το 2019 θα υποστούν και πάλι κόψιμο των συντάξεων, κατά 20% μεσοσταθμικά” επεσήμανε και προσέθεσε :

“Φτάνουν σε σημείο που δεν αντέχει πια ο Έλληνας συνταξιούχος. Ενώ δεν έχουμε κάνει τίποτα για την ακρίβεια, είναι ντροπή να ανεβάζουμε την ύφεση με τις περικοπές αυτές”.

Σημείωσε περαιτέρω πως “το χειρότερο είναι ότι το κόψιμο των συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων και το κόψιμο των μισθών μέσω της μείωσης του αφορολογήτου, η κυβέρνηση τα βαφτίζει διαρθρωτικές αλλαγές, δηλαδή συμφωνεί με τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες λογικές”.

“Η κυβέρνηση θα νομοθετήσει τώρα και θα κληροδοτήσει στο μέλλον την υλοποίηση των μέτρων στην επόμενη κυβέρνηση. Κλειδώνοντας τον στόχο για 3,5% πλεόνασμα τα επόμενα χρόνια, παραδώσαμε και τους όποιους δημοσιονομικούς ελιγμούς μέχρι το 2027. Δεν υπάρχει πια ελληνική κυβέρνηση. Ουσιαστικά η χώρα δεν κυβερνάται, βρίσκεται σε αυτόματο πιλότο”.

“Ο κ. Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος στα πλαίσια των συμφωνιών που έχει κάνει, αλλά και στην ρητορική του όλο το προηγούμενο διάστημα. Εξακολουθεί να έχει αυταπάτες ότι μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι”.

Σε ερώτηση που του έγινε για την συνάντηση που είχε με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απάντησε λέγοντα πως “είχαμε μια  εκτενή συνομιλία και μου είπε ότι η Ελλάδα δε μπορεί να συνεχίσει σε αυτή τη λογική της λιτότητας. Πρέπει να κάνουμε κάτι να τη βοηθήσουμε. Αυτό του είπα και εγώ. Συμφωνήσαμε να τα ξαναπούμε”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις