Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Liberation: Το ελληνικό χρέος στο επίκεντρο της συνάντησης Μέρκελ – Λαγκάρντ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Liberation: Το ελληνικό χρέος στο επίκεντρο της συνάντησης Μέρκελ – Λαγκάρντ

Η εφημερίδα Liberation  αναφέρεται στην αυριανή συνάντηση Μερκελ-Λαγκαρντ , στην οποία θα συζητηθεί εκτός των άλλων και το ελληνικό χρέος. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα “Το Ταμείο δεν έχει πεισθεί από τα επιχειρήματα των Ευρωπαίων. Το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί στην Αθήνα από τους Ευρωπαίους είναι πολύ φιλόδοξοι. Το ελληνικό χρέος – […]

Η εφημερίδα Liberation  αναφέρεται στην αυριανή συνάντηση Μερκελ-Λαγκαρντ , στην οποία θα συζητηθεί εκτός των άλλων και το ελληνικό χρέος.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα “Το Ταμείο δεν έχει πεισθεί από τα επιχειρήματα των Ευρωπαίων. Το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί στην Αθήνα από τους Ευρωπαίους είναι πολύ φιλόδοξοι. Το ελληνικό χρέος –  το μήλον της έριδος όπως το αποκαλεί η “Liberation” –  το ΔΝΤ το θεωρεί «εκρηκτικό», θεωρώντας σημαντική μία ελάφρυνσή του, ενώ η Γερμανία, ο μεγαλύτερος πιστωτής των Αθηνών το αρνείται.Ένα θέμα που θα καλύψουν σίγουρα στη αυριανή συνάντησή τους στο Βερολίνο η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ”.

Ενώ περαιτέρω επισημαίνει πως  “η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να κάνει παραχωρήσεις για να σπάσει το αδιέξοδο με τους πιστωτές, … πριν από μια σειρά κρίσιμων εκλογών στην ΕΕ, η οποία μπορεί να περιπλέξει κάθε συμβιβασμό”.

Την ίδια στιγμή η γαλλική ιστοσελίδα  Agoravox. υποστηρίζει πως η Γερμανία χρησιμοποιεί την Ελλάδα για να ελέγχει την υπόλοιπη ευρωζώνη. “Κι αυτό είναι εφικτό επειδή η Γερμανία είναι έτοιμη να απομακρύνει ένα μέλος της ζώνης του ευρώ που δεν υπακούει σε αυτήν… την ώρα που τα μέλη της Ευρωζώνης δεν έχουν κανένα σχέδιο Β”, καταλήγει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις