Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Ακόμα κι ο σκληρός Σόιμπλε “τα μαζεύει”: Ποτέ δεν απείλησα με Grexit
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Ακόμα κι ο σκληρός Σόιμπλε “τα μαζεύει”: Ποτέ δεν απείλησα με Grexit

Ούτε που το «θυμάται» ο Σόιμπλε να έχει απειλήσει την Ελλάδα με έξοδο από την ευρωζώνη, παρά τις ξεκάθαρες προειδοποιήσεις του για αυτό, κάθε φορά που η κυβέρνηση διαπραγματευόταν για να πετύχει λιγότερα μέτρα. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών διέψευσε ένα τέτοιο απειλητικό προς τη χώρα μας σχόλιο, με το κανάλι […]

German Finance Minister Wolfgang Schauble speaks during a panel discussion at the annual meetings of the IMF and World Bank Group in Washington October 6, 2016. REUTERS/James Lawler Duggan

Ούτε που το «θυμάται» ο Σόιμπλε να έχει απειλήσει την Ελλάδα με έξοδο από την ευρωζώνη, παρά τις ξεκάθαρες προειδοποιήσεις του για αυτό, κάθε φορά που η κυβέρνηση διαπραγματευόταν για να πετύχει λιγότερα μέτρα.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών διέψευσε ένα τέτοιο απειλητικό προς τη χώρα μας σχόλιο, με το κανάλι να του υπενθυμίζει τις δηλώσεις του, δείχνοντας του στο video ακριβώς τι έχει πει.

Ο υπουργός, ανέφερε πως όσα έχει πει στο παρελθόν σχετικά με την έξοδο από την νομισματική ένωση, δεν είναι απειλές, αλλά το μήνυμα που λαμβάνει η Ελλάδα από κάθε πλευρά, για την περίπτωση που δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, που είχε πει το ίδιο: «Εάν η Ελλάδα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα έχει προβλήματα. Εάν δεν τις κάνει, θα έχει».

soible-merkel

Για τις εξελίξεις αλλά και τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Σόιμπλε εξέφρασε την αισιοδοξία του, υπογραμμίζοντας πως το ΔΝΤ δεν θα αποχωρήσει.

Σχετικά με την ελάφρυνση χρέους, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε στον δημοσιογράφο Thomas Baumann: «Η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν επιτρέπει την ελάφρυνση χρέους σε εθνικό επίπεδο. Η Ελλάδα πρέπει να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική. Αυτός είναι ο σκοπός του προγράμματος».

Ο υπουργός Οικονομικών, είχε απειλήσει ευθέως για το «διαζύγιο» της χώρας, με τις δηλώσεις του να έχουν καταγραφεί όσο κι αν τις παίρνει πίσω.

Όλα αυτά, πιθανόν συνδέονται με τις πιέσεις που δέχεται για την στάση του απέναντι στην Ελλάδα, και από τη συνεχή άνοδο του SPD, όπως δείχνουν τουλάχιστον οι δημοσκοπήσεις.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις