Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

20

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Λαφαζάνης: Να φύγει άμεσα η χώρα από την Ευρωζώνη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαφαζάνης: Να φύγει άμεσα η χώρα από την Ευρωζώνη

O  γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης σε τοποθέτησή του στο ιδρυτικό συνέδριο του Κόμματος της «Ιταλικής Αριστεράς» σημείωσε μεταξύ άλλων πως “η άποψη μας είναι ότι η ευρωπαϊκή Αριστερά πρέπει να πει ένα μεγάλο, δυνατό και καθαρό “όχι” στην Ευρωζώνη και το ευρώ και να αμφισβητήσει μέχρι τέλους τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ, προτείνοντας ένα νέο […]

lafazanis

O  γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης σε τοποθέτησή του στο ιδρυτικό συνέδριο του Κόμματος της «Ιταλικής Αριστεράς» σημείωσε μεταξύ άλλων πως “η άποψη μας είναι ότι η ευρωπαϊκή Αριστερά πρέπει να πει ένα μεγάλο, δυνατό και καθαρό “όχι” στην Ευρωζώνη και το ευρώ και να αμφισβητήσει μέχρι τέλους τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ, προτείνοντας ένα νέο σχέδιο ευρωπαϊκής ασφάλειας και συνεργασίας ισότιμων κυρίαρχων, δημοκρατικών και ανεξάρτητων χωρών”.

“Αν η ευρωπαϊκή Αριστερά ολιγωρήσει σε αυτό το δυνατό “όχι” στη φυλακή του ευρώ από προοδευτική σκοπιά,  τότε το μεγάλο κενό θα καλύψει η ακραία και φασίζουσα δεξιά”, πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης,

Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε  πως “εμείς στην Ελλάδα υποστηρίζουμε καθαρά την άμεση έξοδο από την Ευρωζώνη και την αμφισβήτηση της νεοφιλελεύθερης ΕΕ, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος ανασυγκρότησης, καινοτομίας και παραγωγικού μετασχηματισμού που θα έχει πρωταγωνιστές τις δυνάμεις της εργασίας”.

Ενώ εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην δημιουργία της ΛΑΕ επεσήμανε πως το κόμμα δημιουργήθηκε μετά την ταπεινωτική συνθηκολόγηση του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά πως “υποκύπτοντας στις πιέσεις, ξεπούλησε το περήφανο “όχι” στα μνημόνια που είπε ο ελληνικός λαός στο ιστορικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015. Μετέτρεψε πραξικοπηματικά το “όχι” του ελληνικού λαού σε “ναι” και με τη συμμαχία όλων των σοσιαλδημοκρατικών και δεξιών δυνάμεων ψήφισαν από κοινού το τρίτο μνημονιακό πρόγραμμα, που εφαρμόζεται ως σήμερα και καταστρέφει τη χώρα”.

Περαιτέρω σημείωσε πως  “το αίτημα του εθνικού νομίσματος δεν συνιστά αυτοσκοπό, αλλά αποτελεί αναντικατάστατο εργαλείο για να ακυρώσουμε τα μνημόνια. Να ακυρώσουμε τη νεοαποικιοκρατία της τρόικα.Να τερματίσουμε την λιτότητα.Να εφαρμόσουμε μια εθνική νομισματική πολιτική με αναπτυξιακά κοινωνικά κριτήρια. Να θέσουμε υπό δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο τις τράπεζες. Να ανακόψουμε τις ιδιωτικοποιήσεις και να ανακτήσουμε ως κοινωνία τον εθνικό μας πλούτο. Να ανασυγκροτήσουμε την οικονομία και να προχωρήσουμε στον παραγωγικό μετασχηματισμό της με ένα νέο βιώσιμο και καινοτόμο οικονομικό πρότυπο στην προοπτική του σοσιαλισμού».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις