Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

20

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Αποκάλυψη Spiegel: “Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα με μόνο 5 δισ. ευρώ”
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκάλυψη Spiegel: “Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα με μόνο 5 δισ. ευρώ”

Το γερμανικό Spiegel αναφέρει σε δημοσίευμα του ότι: «Το ΔΝΤ αναμένεται να συμμετάσχει στο τρίτο πακέτο διάσωσης μόνο με 5 δισ. ευρώ» και συμπληρώνει πως «το ποσό είναι πολύ χαμηλότερο από ό,τι αρχικά αναμενόταν». «Οι θέσεις του Ταμείου είναι ευρέως γνωστές και δεν έχουν αλλάξει τους τελευταίους μήνες», ανέφερε εκπρόσωπος του ΔΝΤ, σχολιάζοντας το δημοσίευμα. […]

Clipboard

Το γερμανικό Spiegel αναφέρει σε δημοσίευμα του ότι: «Το ΔΝΤ αναμένεται να συμμετάσχει στο τρίτο πακέτο διάσωσης μόνο με 5 δισ. ευρώ» και συμπληρώνει πως «το ποσό είναι πολύ χαμηλότερο από ό,τι αρχικά αναμενόταν».

«Οι θέσεις του Ταμείου είναι ευρέως γνωστές και δεν έχουν αλλάξει τους τελευταίους μήνες», ανέφερε εκπρόσωπος του ΔΝΤ, σχολιάζοντας το δημοσίευμα.

Μάλιστα τονίζει ότι «αρχικά το καλοκαίρι του 2015, όταν και συμφωνήθηκε το πακέτο διάσωσης είχε συζητηθεί το ποσό των 16 δισ. ευρώ. Την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, μετά από μια μακρά διαμάχη το ΔΝΤ ζήτησε αντάλλαγμα για φρέσκο χρήμα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ.

Για αρκετό καιρό, το Ταμείο αρνούνταν τη συμμετοχή στο πρόγραμμα των 86 δισ. Ευρώ, διότι πίστευε πως μια μέγιστη αύξηση κατά 1,5% είναι ρεαλιστική», προσθέτει.

Ενώ, υπογραμμίζει πως οι δανειστές ελπίζουν πώς οι επικείμενες εκλογές στην Ολλανδία και στη Γαλλία αναμένεται να ωθήσουν στην ταχύτερη έγκριση της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς τα εκλογικά αποτελέσματα θα μπορούσαν ενδεχομένως να δυσκολέψουν την κατάσταση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις