Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Πιστωτική κάρτα: Πέντε μεγάλα λάθη που κάνουμε
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιστωτική κάρτα: Πέντε μεγάλα λάθη που κάνουμε

Η πιστωτική κάρτα έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και αποτελεί ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία. Όμως υπάρχουν πολλά πράγματα που αγνοούμε και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα. Δείτε τα πέντε πιο σημαντικά. 1. Απρόσεκτη χρέωση Το να βάλετε όλα σας τα έξοδά στην πιστωτική σας κάρτα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να […]

wallet

Η πιστωτική κάρτα έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και αποτελεί ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία. Όμως υπάρχουν πολλά πράγματα που αγνοούμε και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα. Δείτε τα πέντε πιο σημαντικά.

1. Απρόσεκτη χρέωση

Το να βάλετε όλα σας τα έξοδά στην πιστωτική σας κάρτα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μεταθέσετε τις αμοιβές κι αν το κάνετε υπεύθυνα δεν θα συμβεί απολύτως τίποτα. Αυτό σημαίνει ότι θα χρεώνετε την κάρτα με ό, τι μπορείτε πραγματικά να αντέξετε οικονομικά και να κάνετε τις πληρωμές σας εγκαίρως.

Τι να κάνετε: Δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό και μείνετε πιστοί σε αυτόν. Με αυτό τον τρόπο, θα έχετε μια καλύτερη ιδέα για το ποσό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

2. Πληρώστε μόνο το ελάχιστο της καταβολής10_sumadia_oti_uperxrewnete_thn_pistotikh_sas_karta_300

Υπάρχουν φορές που τα έξοδα πρέπει να πληρωθούν μια φορά και απλά δεν μπορείτε να αποπληρώσετε την κάρτα πλήρως.

Τι να κάνετε: Ακόμα και αν δεν μπορείτε να πληρώσετε την κάρτα σας πλήρως για μερικούς μήνες, να θέσετε ως στόχο και να εργαστείτε προς αυτή την κατεύθυνση.

Μπορεί επίσης να είναι μια καλή ιδέα το να αποφύγετε την προσθήκη νέας χρέωσης στην κάρτα, ενώ προσπαθείτε να την εξοφλήσετε.

3. Το να ξεχάσετε μια πληρωμή

Όταν δεν πληρώσετε μια πληρωμή σας στο ακέραιο, θα καταλήξετε να πληρώσετε τόκους σε αυτά που ήδη χρωστάτε.

Τι να κάνετε: Βάλτε το υπενθύμιση στο κινητό σας τηλέφωνο ή δείτε τη δημιουργία αυτόματης πληρωμής. Αν φυσικά δεν έχετε κεφάλαιο, φτιάξτε το χρονοδιάγραμμα της αμοιβής σας.

4. Το να μην ξέρετε τις επιβραβεύσεις από την πιστωτική

Πιθανόν να έχετε πολλά οφέλη όπως ταξίδια, επιστροφή μετρητών ή κάτι άλλο, κυρίως αν η κάρτα σας έχει ετήσια συνδρομή. Να διαβάζετε τα ψιλά γράμματα για να γνωρίζετε τους κανόνες για την κάρτα σας. Μην αφήνετε τις επιβραβεύσεις να χάνονται.

Τι να κάνετε: Βεβαιωθείτε ότι είστε εξοικειωμένοι με τους περιορισμούς της κάρτας σας και απλά χρησιμοποιείστε τους πόντους σας.

5c6472e71748bc158f45b8c936204ce1_XL

5. Το να μη ξέρετε πώς η χρήση της κάρτας σας έχει αντίκτυπο στην πίστωσή σας

Μπορεί να αισθάνεστε ότι χρησιμοποιείτε την πιστωτική σας κάρτα με υπευθυνότητα. Άλλωστε πληρώνετε τη δόση σας κάθε μήνα και συνήθως το κάνετε στο ακέραιο. Αλλά αν δεν έχετε ποτέ επανεξετάσει το πιστωτικό σας προφίλ ή το κάνετε σπάνια, μπορεί να αγνοήσετε ορισμένα προβλήματα που βλάπτουν το σκορ σας.

Τι να κάνετε: Επανεξετάστε τις πιστωτικές σας αναφορές τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Ψάξτε για τυχόν λάθη που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη βαθμολογία σας.

Ό,τι κάνετε και αφορά στα χρήματα σας, κάντε το με προσοχή και υπευθυνότητα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις