Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / “Βόμβα” Ντάιλεσμπλουμ! “Η Ελλάδα χρεοκοπεί χωρίς το ΔΝΤ – Όσοι μιλούν για έξοδο από το Ευρώ, δεν γνωρίζουν τις καταστροφικές συνέπειες”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

“Βόμβα” Ντάιλεσμπλουμ! “Η Ελλάδα χρεοκοπεί χωρίς το ΔΝΤ – Όσοι μιλούν για έξοδο από το Ευρώ, δεν γνωρίζουν τις καταστροφικές συνέπειες”

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή χτες στο ολλανδικό Κοινοβούλιο εξέφρασε την άποψη, πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει εάν το ΔΝΤ αποφασίσει να μη συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα. Μάλιστα, ο Ντάισελμπλουμ προειδοποίησε, ότι αυτοί που λένε πως θα ήταν καλύτερο η Ελλάδα να αποχωρήσει από τη ζωή του ευρώ, δεν έχουν […]

ImageHandler

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή χτες στο ολλανδικό Κοινοβούλιο εξέφρασε την άποψη, πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει εάν το ΔΝΤ αποφασίσει να μη συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Μάλιστα, ο Ντάισελμπλουμ προειδοποίησε, ότι αυτοί που λένε πως θα ήταν καλύτερο η Ελλάδα να αποχωρήσει από τη ζωή του ευρώ, δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Financieele Dagblad, ο πρόεδρος του Eurogroup είπε χαρακτηριστικά:

«Ναι, έτσι έχουν τα πράγματα και οι προσπάθειες τόσο οι δικές μας όσο και του ΔΝΤ, κατατείνουν στο να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.  Η δουλειά μου είναι να σταθεροποιήσω την κατάσταση στην Ελλάδα.

Και κάτι τέτοιο είναι προς το συμφέρον όλων μας. Είναι το καλύτερο τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής απόψεως και αυτό ακριβώς θα κάνουμε, νομίζω πως ούτε το ΔΝΤ θέλει να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Εξακολουθούμε να παραβλέπουμε πόσο μεγάλη θα είναι η ζημιά τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής απόψεως σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ. Αυτοί που λένε πως κάτι τέτοιο θα ήταν καλύτερο, δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλούν».

Τέλος το δημοσίευμα αναφέρει πως και την περασμένη εβδομάδα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έκανε γνωστή την θέση της ολλανδικής κυβέρνησης, που είναι ίδια με τη Γερμανική, δηλαδή δεν πρόκειται να παράσχει στήριξη στην Ελλάδα χωρίς την επιστροφή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, όμως σήμερα είναι η πρώτη φορά που αναφέρει πως χωρίς την παραμονή του ΔΝΤ η Ελλάδα θα οδηγηθεί στην χρεοκοπία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις